Nebezpečí útoku ze strany radikálních islamistů nám nehrozí, myslí si Marek Benda

Stále sledujeme dramatickou situaci ve Francii. Co z teroristického útoku na redakci týdeníku Charlie Hebdo vyplyne pro evropskou společnost? Marek Benda, poslanec za ODS a host moderátorky Karolíny Koubové ve Dvaceti minutách Radiožurnálu, zpochybňuje existenci evropské společnosti jako celku. „Existují jen jednotlivé národy,“ tvrdí.

A národy se podle něj stavěly k integraci různě. „Jsou země, které ji zvládaly, jiné ne,“ konstatuje a multikulturalismus označuje za „levicový nesmysl“. Francii řadí mezi státy, které problematiku integrace imigrantů nezvládly. „Ve francouzských městech jsou čtvrti, do kterých policie nevchází. To je fatální problém,“ zdůrazňuje.

„Máme informace o BIS, ale vše je v tajném režimu,“ přibližuje situaci v Česku. Nemyslí si však, že by v Česku hrozilo nebezpečí útoku ze strany radikálních islamistů. „Nebezpečí však stoupá s tím, jak roste počet útoků v Evropě,“ připomíná.

Část politiků si proto na problému radikálního islamismu „honí triko“. „Vzpomeňte si na výstupy pana Okamury, které jsou absurdní,“ konstatuje Marek Benda a dodává, že je zbytečné někoho urážet jen proto, že v něco věří.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: šše , kko
Spustit audio