Natáčení na místě nehody? Videohovory pomáhají operátorům tísňových linek zachraňovat životy

10. duben 2021

I videohovory můžou pomoct při záchraně života. Při komunikaci s volajícím na tísňové linky se je snaží stále víc využívat taky některé české záchranné služby včetně té v Královéhradeckém kraji. Používání moderních technologií v takových případech v poslední době doporučuje i Evropská rada pro resuscitaci. 

A jak takový videohovor královéhradecké krajské záchranky vypadá? Operátorka například radí, jak člověku v bezvědomí do příjezdu sanitky správně poskytnout nepřímou srdeční masáž. Díky chytrému mobilu v rukou volajícího přesně ví, co se na místě děje.

Čtěte také

„Vidím v tom velkou budoucnost pro operátory a také šance pro volající. Operátor je může přesně navést nebo opravit,“ popisuje zástupkyně vedoucího operátora Jaroslava Krenčíková. 

Aplikace Záchranka není třeba

V operačním středisku královéhradecké krajské záchranky sedí ve dvou řadách lidé, kteří přijímají hovory na tísňové lince 155. Často řeší velmi vypjaté situace. Každý z nich má před sebou monitory, na nichž jsou třeba podrobné mapy a podrobné údaje o každém výjezdu. Případné propojení přes video je otázkou pouze pár kliknutí myší. 

Video posledního půl roku nabízí mobilní aplikace Záchranka, k propojení ale nemusí být v telefonu volajícího nutně nainstalovaná. „Přijde vám SMS zpráva, poprosím vás, abyste ji potvrdil. Pak se spojíme přes videohovor,“ instruuje například operátorka volajícího. 

Natáčení na místě nehody?

Zatím se takto po celém Česku záchranáři podle údajů vývojářů spojili s lidmi zhruba ve 150 případech. Ne vždy je ale videohovor vhodný, u zraněného musí být například víc lidí.

Operátoři před sebou mají několik monitorů se spoustou údajů

„Umím si představit řadu situací, kdy může být pohled třetího oka ku prospěchu. Třeba u dopravní nehody se někdo může soustředit na úplně nepodstatné problémy a může mu ujít závažné tepenné krvácení, kterého si operátor může všimnout,“ popisuje za královéhradecké záchranáře Ivo Novák. 

Dodává, že experiment s videohovory může na místě nehody vytvářet zvláštní situace. „Někdo si to může špatně vykládat a v extrémním případě se na volajícího může osopit, že se chová neeticky.“ Videohovory ovšem opravdu pomáhají. „Prokazuje se, že kvalitu první pomoci zvyšují,“ podotýká Anatolij Truhlář, předseda České resuscitační rady.

Moderní technologie

Videohovory zatím všechny tuzemské záchranky nevyužívají. Prezident Asociace zdravotnických záchranných služeb Marek Slabý si ale myslí, že se do budoucna taková možnost rozšíří. „Bude to pro nás dobrou pomůckou, úplně bych to nesvazoval jen s aplikací Záchranka. Předpokládám, že se podobné aplikace postupně rozšíří po celé republice,“ uvažuje.

Videopřenos během resuscitace zlepšuje správnou polohu rukou na hrudníku a je nejefektivnější pro dosažení správné frekvence stlačování.
předseda České resuscitační rady Anatolij Truhlář

Videohovory ovšem nejsou jedinou novinkou, která záchranářům a operátorům na tísňových linkách pomáhá. Šéf České resuscitační rady Anatolij Truhlář zmiňuje i drony. „V některých zemích byly úspěšně testovány například pro rychlé dopravení defibrilátoru v horských oblastech. Využívají se i chytré hodinky, které uživateli říkají, zda provádí správně stlačování hrudníku,“ popisuje. 

Aplikace Záchranka přivolá zdravotníky jedním stiskem
autoři: Ondřej Vaňura , als
Spustit audio

Související