Martin Dejdar, herec

17. září 2012

Když do seriálu Zdivočelá země vstoupil, bylo mu 30 let. Dnes, když seriál končí, mu je 47. Že se nejednalo o jen tak ledajakých 17 roků, Martin Dejdar potvrzuje v rozhovoru s Lucií Výbornou: „Šlo o 17 let života, během nichž se můj život několikrát otočil kolem dokola.“

Píše se rok 1995 a Martinu Dejdarovi je 30 let. Před rokem se oženil, na kontě má dvě ceny TýTý, právě dostává Českého lva za film Učitel tance – a vše má před sebou.

„Měl jsem našlápnuto. Viděl jsem před sebou představu dokonalé kariéry. Měl jsem pocit, že teď všechno opravdu pofrčí – a ono to právě tehdy začalo končit,“ vzpomíná herec dnes po 17 letech. „Po Učiteli tance najednou přestaly chodit filmové nabídky,“ vybavuje si.

Byť budoucnost v roce 1995 vypadala růžově, pro Martina Dejdara následovalo 12 let zklamání a pádů. To současnost už je prý podstatně méně černá.

„Momentálně se cítím velice dobře a plný síly,“ pochvaluje si. „Chtěl bych strašně moc pracovat, opravdu mě to baví. Možná je pravda, že mě oněch 12 let hrabání se ze dna zocelilo – i když také zcyničtělo,“ soudí.

Martin Dejdar vzpomínal na natáčení Zdivočelé země

To, že je Martin Dejdar v plné síle, bezpochyby vnímá i český televizní divák. Nejen že padla poslední klapka oblíbeného seriálu České televize Zdivočelá země, Martin Dejdar je navíc v posledních letech spojován i s oblíbeným komediálním seriálem Comeback a vyzkoušel si i porotcování v talentové soutěži. I to byla další témata rozhovoru Lucie Výborné s Martinem Dejdarem.

Záznam celého rozhovoru s Martinem Dejdarem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio