Máme mladý tým, který tu káru potlačí dál, říká šéf hokejového svazu Tomáš Král

Semifinálové utkání s Kanadou českému týmu nevyšlo, stále ale bude hrát o medaili, na což se dlouho čekalo. I podle prezidenta Českého svazu ledního hokeje Tomáše Krále se mistrovství podařilo, hrál se atraktivní hokej a atmosféra byla úžasná. „Nemám, co bych klukům vytknul,“ chválí celkové vystoupení hráčů.

Šance je. Pevně věříme, že výkon bude lepší než včera a kluci budou chtít vyhrát, říkají hokejové legendy

Vladimír Martinec si schovává bundu z Nagana i po dvaceti letech

Čeští hokejisté dnes nastoupí boj o bronz proti Rusům. Hosty Jana Pokorného byli bývalí hokejisté Vladimír Martinec a Pavel Richter. Mluvili třeba o tom, v čem jsou naši hokejisté dobří a kde by naopak měli zabrat.

Český tým působil uvolněným týmem, bylo hodně gólů, hodně hráčů se objevilo v první desítce kanadského bodování. „V posledních letech jsme procházeli generační obrodou, pro mě je dobrý pocit, že máme mladý tým a mladé kluky, kteří tu káru potlačí dál,“ říká.

A kde je hranice úspěchu a neúspěchu? Medaile je medaile a všichni by si ji přáli, ale rozhodující zápas je ten čtvrtfinálový – buď se jede domů, nebo se hraje o medaili. „Semifinále už je úspěch,“ dodává.

Celý šampionát je podle něj nad očekávání podařený, bylo mu ale líto slovenských hráčů, kteří hráli dobře. Hodnotí také velice pozitivně rozhodnutí, že slovenský tým byl v základní skupině přesunutý do Košic. Právě tam byla rovněž velice dobrá atmosféra.

autoři: Miroslav Bureš , prh
Spustit audio