Slavomír Lener: Kanadský tým působí nenápadně, ale je hodně silný

„Čeští hokejisté dělají radost nejenom mě, ale celému národu,“ říká manažer rozvoje hokeje Slavomír Lener, podle kterého výsledky českého národní týmu zatím byly skvělé, předvedená hra úžasná.

Líbilo se mu především vystoupení reprezentace v prvním zápase se Švédskem, kdy se mužstvu podařilo dostat se do správného hokejového módu. „Z naší strany to byl doposavad nejlepší zápas,“ míní.  

Podcenit soupeře? Nepřipadá v úvahu, říká před zápasem s Němci hokejový brankář Ondřej Pavelec

Ondřej Pavelec v rozhovoru s Vojtěchem Bidrmanem

Česká hokejová reprezentace splnila povinnost a na mistrovství v Bratislavě postoupila ze skupiny. Dnes se ve čtvrtfinále střetne s Německem. A má být jasným favoritem zápasu. „Podcenění soupeře nepřipadá v úvahu, kluci moc dobře vědí, o co v zápase jde,“ říká bývalý gólman Ondřej Pavelec.

Kanadský tým pak podle něj působí nenápadně, ale jsou to hokejisté, kteří jsou výborní bruslaři a mají šikovné ruce – jde o hodně silný tým, který české hokejisti v defenzivně prověří.

Bývalý trenér je nyní na mistrovství v pozici spíše fanouška, vlny ale nedělá a hlasitě nekřičí, spíše pozoruje odbornými pohledy zápas. „Jsem desetkrát nervóznější než jako trenér,“ dodává.

Je také rád, že se opět potvrdilo, že český národ má rád hokejisty a že čeští hokejisté zavdají důvod, aby nadále fandili hokeji.

Co všechno má nyní na starosti Slavomír Lener? A jak se mu líbí atmosféra mistrovství?

autoři: Vojtěch Bidrman , prh
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.