Lucie Bílá

Ve čtvrtek byla hostem Lucie Výborné jedenáctinásobná zlatá slavice Lucie Bílá. V rozhovoru mluvila o své práci a roli v muzikálu Carmen i o kladech a záporech popularity: "Já mám spoustu krásných věcí, o kterých se mi nikdy u šicího stroje ani nesnilo. Jsem úplně obyčejná holka, který se stalo něco neskutečného. To by mi musela huba upadnout, abych si řekla, že chci být zase Hana Zaňáková." Po 11. hodině Lucie Bílá odpovídala na vaše otázky v on-line rozhovoru.V pátek 10. dubna bude hostem podnikatel Ivan Pilný.

"Nemůžu už dělat věci, které jsem dříve mohla. Nemůžu jít do čtyřky hospody, protože vím, že by tam bylo spousta lidí, kteří by si to se mnou chtěli vyřídit. Jsem v branži 25 let a vím, že jsou věci, které nemůžu dělat. Nemůžu jít s honorářem dolů, nemůžu jít jen tak na nějaký konkurz. Jsem orel a musím lítat sama. Je to jako s láskou - můj tatínek říká, že láska je pro zelináře a ne pro krále a jestli chci být král, tak si o tom můžu tak akorát číst," říká Lucie Bílá.

Lucie Bílá byla nominovaná na cenu Thálie za roli v muzikálu Carmen. Mrzelo ji, že cenu nakonec nezískala? "Myslím, že už jen to, že si někdo člověka všimne a přemýšlí, jestli ho ocení, je bomba. Pro mě je největší cenou to, že je Carmen do prázdnin vyprodaná, že už se prodává podzim a že mám šanci pěti tisícům lidí týdně zazpívat něco, co mě baví a co mi sedí. Cenu za Carmen by si zasloužil celý ten tým, je to obrovský ansámbl lidí, kteří opravdu dřou. Je to tak krásný představení, že se vůbec nedivím, že skoro pokaždé lidi stojí. To je to největší ocenění," říká zpěvačka, která už jednu cenu Thálie za muzikálovou roli získala.

Na úspěchu písní Lucie Bílé mají vliv i texty Gábiny Osvaldové. Zpěvačka o své dvorní textařce říká: "Nechápu, kam na to ta holka chodí, ale je to pro mě vzácnej člověk a myslím, že její ostrej jazyk je pro mě dobrej, protože já jsem zase taková ta věčně optimistická, divně sladká. S tím se nedá nic dělat. To není hloupost, ale slušný vychování. Navíc já mám ráda lidi a hledám v nich vždycky to lepší. Kombinace Gábininy jedovatosti a mé přeslazenosti je dokonalá. Já umím ty její tvrdý věci podat tak, aby to bylo pro lidi vstřebatelný. Kdyby její texty zpíval někdo stejně jedovatej, tak by se to násobilo a bylo by toho moc."

Co Lucií Bílou baví na sbírání Čtyřlístků? Proč nesnáší mobily, emaily a nechce zpívat v angličtině? Co si myslí o médiích a proč se snaží nastavovat bulváru vlídnou tvář? Odpovědi naleznete v záznamu rozhovoru.

Záznam rozhovoru s Lucií Bílou i s dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

Po vysílání - a před cestou na autogramiádu do Liberce - si Lucie Bílá vyšetřila půlhodinu, aby odpověděla na vaše otázky i v on-line rozhovoru.

autor: peč
Spustit audio