Lenka Vlasáková

19. duben 2012

Ze školy mladý herec obvykle odchází s pocitem, že divadlo musí všichni milovat a chtějí v něm strávit celý život. Brzy však zjistí, že realita je jiná. I to s úsměvem podotýká herečka Lenka Vlasáková, když vzpomíná na své první angažmá po konci studia na DAMU. Lucie Výborná se jí ve čtvrtek ptala nejen na její herecké zkušenosti, ale i na její rodinu nebo snímek Vrásky z lásky, v němž si zahrála po boku Radoslava Brzobohatého a Jiřiny Bohdalové.

Na svém kontě už má řadu divadelních i filmových rolí. Posledním filmem, který natočila, v současnosti jsou Vrásky z lásky režiséra Jiřího Stracha. A jaké na něj má ohlasy od fanoušků? „Velmi pozitivní,“ shrnuje. „Spousta lidí vnímá otevřenost Jiřiny a Radka, kteří do toho šli a šli do toho s obrovskou energií.“

Na plátně to Radoslavu Brzobohatému a Jiřině Bohdalové nesmírně svědčí. Ostatně oba to dokazují už po dlouhá desetiletí. „Díky nim si uvědomuji, že je ještě spousta věcí, které se musím naučit,“ přiznává Lenka Vlasáková. Životní moudrost, zkušenosti, spousta odehraných prožitků a obrovské nadání – to jsou slova, kterými popisuje, co konkrétně činí z obou herců skutečné mistry první kategorie.

Ani herecké zkušenosti Lenky Vlasákové však rozhodně nejsou zanedbatelné. Kromě studia na DAMU za sebou má i sedmileté působení v pražském Divadle Rokoko i množství filmových rolí. Dnes už tak může svou hereckou kariéru zpětně hodnotit.

Lenka Vlasáková a Lucie Výborná

Co jí kupříkladu dala Anna Karenina? Co všechno si uvědomila během natáčení televizního seriálu Život je ples? A jaké role patřily v její kariéře k těm nejdůležitějším? Také na to se Lucie Výborná Lenky Vlasákové zeptala. Odpovědi na tyto i na další otázky si kdykoliv poslechněte v našem audioarchívu.

Záznam celého rozhovoru s Lenkou Vlasákovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.