Křišťálová lupa pro projekt Radiožurnálu! Česko 2022 zvítězilo v kategorii Obsahová inspirace

25. listopad 2022

Projekt Českého rozhlasu Česko 2022: Život k nezaplacení bodoval v anketě Křišťálová lupa - vyhrál v kategorii Obsahová inspirace. Cenu v pražském Divadle pod Palmovkou převzal šéfredaktor zpravodajského serveru iROZHLAS.cz Martin Samek. Anketa Křišťálová lupa oceňuje nejlepší projekty a osobnosti na českém internetu.

Česko 2022 je naprosto unikátní sběr socioekonomických dat, který Český rozhlas dělá ve spolupráci s agenturou PAQ Research Dana Prokopa, což je takový duchovní otec sběru. My jsme projekt rozjeli letos v květnu především proto, že si uvědomujeme, že nás nečekají lehké časy,“ představil projekt šéfredaktor serveru iROZHLAS.cz.

Za cenu poděkoval i ředitel zpravodajství Českého rozhlasu Ondřej Suchan: „Děkujeme porotě Křišťálové lupy, z ceny máme obrovskou radost. Také děkujeme Danovi Prokopovi ze společnosti PAQ Research, s kterými už téměř rok monitorujeme, co se děje v českých domácnostech. Věřím, že tento projekt bude stejně užitečný i v nadcházejícím roce, kdy v něm chceme pokračovat.“

Nové výzvy s projektem Česko 2023

Projekt je unikátní také tím, že takto sebraná a analyzovaná data nikdo jiný v České republice aktuálně nemá, zdůraznil. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit v aplikaci iROZHLAS, ve které jsou dostupné všechny datové sety.

Křišťálovou lupu za obsahovou inspiraci pro autory projektu Česko 2022: Život k nezaplacení přebírá šéfredaktor serveru iRozhlas Martin Samek

„Zkrátka uvidíte to, že podpory, které by měly přicházet, nepřicházejí... Je to tak trochu o chycení se za nos,“ dodal Martin Samek. Publikum nakonec nalákal na nadcházející projekt Česko 2023 a představil jej jako jeden z hlavních pilířů, kterým Český rozhlas oslaví 100 let od svého vzniku.

Další body pro Český rozhlas

Projekt serveru iROZHLAS Ověřovna! se umístil ve stejné kategorii na pátém místě. Uspěl i další projekt Českého rozhlasu: v kategorii podcast roku se na čtvrtém místě umístila Vinohradská 12, zvítězily Opravdové zločiny. V kategorii Zpravodajství a publicistika si ocenění odnesl server Seznam Zprávy.

Anketa Křišťálová Lupa – Cena českého Internetu je pravidelným hlasováním veřejnosti a odborné poroty, v němž se vybírají a oceňují nejoblíbenější a nejzajímavější projekty, služby a osobnosti české on-line scény. Za dobu své existence se stala tradiční a nejvýznamnější událostí roku v oblasti českého internetu.

autoři: Radiožurnál , and | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související