Kapela Queen slaví 50 let! Fanoušky zve do zákulisí v novém seriálu

Bohemian Rhapsody, Radio Gaga nebo I want to break free – to jsou některé z největších hitů britské kapely Queen. Padesát let od založení si teď její členové připomínají online, a to v týdenním seriálu Queen – The Greatest.

Čtěte také

Keep yourself alive. Píseň, kterou to všechno začalo – a to jak úspěch kapely Queen, tak i nový youtubový seriál Queen – The Greatest. „Každý si myslel, že ta píseň je o tom, jak skvělé je být naživu. Jde v ní ale spíš o tom, jestli je v životě ještě něco víc,“ řekl v první epizodě člen skupiny Queen, Brian May.

Píseň, která tvořila jejich první desku, napsal v roce 1970 a ani doteď nechybí na téměř žádném koncertu. Stejně tak jako skladba Killer Queen, o které se bude mluvit v dalším díle.

Seriál, se ale nezaměří pouze na slavné písně skupiny. Kromě několika hudebních rekordů, které kapela získala, přiblíží i mnoho koncertů. Mezi nimi nebude chybět ani legendární vystoupení ve Wembley.

S kapelou si dokonce zahrajete

V rámci padesátého výročí si fanoušci můžou s kapelou dokonce i zahrát. Skupina vydala hru s názvem Queen Rock Tour. Lidé tak mohou pomocí pár tlačítek doplňovat členy skupiny v hitech jako Bohemian Rhapsody, We are the champions, nebo Radio Ga Ga.

Cílem hry, ale není pouze umělecký zážitek. Při vystoupení na deseti ikonických pódiích, se navíc hráč může i něco dozvědět. Zajímavosti o kapele nebo archivní fotografie odemkne pomocí potřebných nasbíraných bodů.

autoři: Adéla Burešová , vla
Spustit audio

Související