Jsem těžký hypochondr, natáčení v nemocnicích mi pomáhá čelit strachu z nákazy, přiznává Vít Klusák

24. duben 2020

Jen dvanáct plných dní v kinech stihl jeho očekávaný dokument V síti. „Měl jsem pocit, že je to pohřeb mého filmu,“ vrací se režisér Vít Klusák k uzavření kin. Teď běží v autokinech a je vyprodáno, dodává. Jeho příští snímek Velké nic bude o tom, jak pandemie změnila chod běžného života v Česku. Při natáčení pomáhají náhody, jako když záběry prázdného náměstí přeruší vztyčování Mariánského sloupu. „Vaše představa je vždy horší než to, co se děje samo od sebe,“ usmívá se.

Dokumentaristé hledají další pozoruhodné příběhy z doby covidové

Musíte zavřít restauraci nebo jinou svoji firmu? Seznámili jste se v karanténě přes balkony? Měníte zaměstnání? Máte 3 až 5 dětí a s každým řešíte jiné domácí úkoly? Budete se brát v rouškách?

Staňte se součástí filmu, který po téhle zvláštní době zbyde. Podněty a příběhy posilejte na scenar@hypermarketfilm.cz.

autoři: Lucie Výborná , jkh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.