Josef Jelínek, bývalý fotbalový útočník

8. červen 2012

„Na mistrovství světa v Chile vzpomínám rád a myslím, že starší fanoušci jsou na tom podobně,“ uznal v úvodu Hosta Radiožurnálu bývalý fotbalový útočník Josef Jelínek, který patřil do dnes už legendárního reprezentačního týmu, jemuž se podařilo na mistrovství světa vybojovat stříbrné medaile.

„Když jsme odjížděli, mnozí nás zatracovali. Mysleli si, že nemáme šanci,“ vzpomíná na 50 let staré události Josef Jelínek. Rozhodující byl podle něj hlavně první zápas. „Ten nám vyšel a získali jsme tři body, což byl výborný začátek,“ popisuje.

Na stříbrné mistrovství světa nedávno vzpomínal také v Brazílii, kam byl pozván na filmový festival o fotbale. „Byl jsem překvapený, že i po tolika letech vědí o našem tehdejším týmu,“ zmiňuje. Fotbal sice podle svých slov nehrál, ale alespoň měl možnost vidět jeden místní zápas. „V Brazílii právě začíná liga,“ vysvětluje.

Josef Jelínek ve studiu Radiožurnálu s moderátorkou Lucií Výbornou

„Předal jsem tam vlajku Dukly Praha, abych podpořil svůj tým,“ popisuje pozitivní dojmy z výletu za oceán. „Festival jsem strávil s kamarádem, který překládal. Dostával jsem hlavně otázky ohledně tehdejších fotbalových hvězd,“ dodává.

Jak se dívá na dnešní obchodování s fotbalovými hráči? Jakou odměnu dostal za stříbrné místo na mistrovství světa? A jak vzpomíná na tehdejšího reprezentačního trenéra? I to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Josefem Jelínkem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio