Jan Kraus

22. leden 2008

Hostem Dopoledního Radiožurnálu byl herec a moderátor Jan Kraus. S Lucií Výbornou si povídal o tom, proč kdysi podnikal a proč tuto činnost opustil. Hovořili o přípravách na pořad Uvolněte se, prosím, a o jeho názoru na žánr tzv. late-night show vysílaných v Česku. Odpovídal také na dotazy našich posluchačů. Ve středu 23. ledna bude hostem spisovatel Petr Šabach.

Před natáčením pořadu Uvolněte se, prosím Jana Krause nejvíce "nabudí" debata s producentem Janem Šternem, ve které, kromě jiného, čerpá inspiraci pro otázky na své hosty. Podle vlastních slov je omyl, že v naší zemi se za late-night show považuje každá show vysílaná večer (nebo v noci). Myslí si, že lépe jsou na tom zatím rádia. Věří však, že časem se zlepší také televize.
Jan Kraus hovořil o vysílání 100. dílu, kam byli dramaturgyní pozváni členové jeho rodiny. Vzpomínal na těžkosti, které jemu a manželce během minulého režimu způsobovaly nejen úřady kvůli tomu, že pracovali na tzv. "volné noze".
V odezvu na diskusi kolem nového vysílacího schématu Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu podpořil snahy ředitelky Barbory Tachecí, o které je přesvědčen, že je kvalifikovaný profesionál.

Záznam celého rozhovoru s Janem Krausem si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: mmk
Spustit audio