Ivo Koblasa: Nikdy to nevzdávám. Poslechněte si audioknihu o handicapovaném cyklistovi

25. duben 2023

Desáté pokračování unikátní série Příběhy sportovců je věnováno handicapovanému cyklistovi Ivo Koblasovi. Rodák z Brna je medailista z velkých paralympijských šampionátů. Těžká epilepsie v dětství, náročná operace mozku, nic z toho ho nezastavilo v cestě za jeho životním snem. Protože vůle, odhodlání a touha je silnější než všechna protivenství světa. Poznejte s námi jeho příběh. Podcast vznikl ve spolupráci s Janem Ruppem, Ivo Koblasou a nakladatelstvím Albatros.

Čte: Ladislav Hampl
Připravila: Helena Herbrychová
Napsal: Jan Rupp (Ivo Koblasa - Nikdy to nevzdávám)
Dramaturgie: Helena Herbrychová
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer
Režie: Josef Kačmarčík
Podcast vznikl ve spolupráci s Janem Ruppem a nakladatelstvím Albatros. 

Poutavá kniha vám přiblíží jeho osobnost, rodinné zázemí i atmosféru velkých závodů. A rovněž se seznámíte s osudem Ivova velkého vzoru - jeho dědečkem, válečným hrdinou a pilotem RAF Emilem Bočkem.

Další série je věnována cyklistovi Ivo Koblasovi, který na kole jezdí od tří let a závodí od osmi. Poráží nejen své soupeře, ale také těžkou epilepsii. Oboje velmi úspěšně - řadí se mezi nejlepší handicapované cyklisty nejen v České republice, ale i na světě.

Užijte si každý večer od 23 hodin nejzásadnější okamžiky nejen sportovního života českého handicapovaného borce, kterého nezastavila ani epilepsie v dětství, operace mozku a odhodláním a vůlí se dostal až k medailím z paralympijských her. Pro posluchače Radiožurnálu Sport čte krátké úryvky z knihy herec a moderátor pořadu Na place Ladislav Hampl.

Knihu Ivo Koblasa - Nikdy to nevzdávám napsal Jan Rupp a vydalo ji nakladatelství Albatros.

Série Příběhy sportovců nabízí krátké audio zpracování životopisů sportovních legend. Poznejte s námi významné životní a sportovní situace, které ovlivnily slavné kariéry. Všechny díly exkluzivní série jsou dostupné na webu sport.rozhlas a v mobilní aplikaci mujRozhlas.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související