Martin Michek - O život: Rallye mezi nebem a zemí. Poslechněte si audioknihu o českém motocyklovém závodníkovi

14. březen 2023

Ptáte se, kde a jak se Martin Michek, malý kluk z Českých Budějovic, vyklubal? Jak se dostal k motorkám? Jak si vysnil svou pyramidu? Kde a jak přičichl k motokrosu, aby pak reprezentoval Českou republiku na všech mistrovstvích napříč naší planetou? Příběhy sportovců v interpretaci Ladislava Hampla přináší další silné vyprávění nejen o životě za řídítky. Podcast vznikl ve spolupráci s Martinem Jarošem, nakladatelstvím Albatros a závodníkem, který je úzce spjat s Dakarem.

Čte: Ladislav Hampl
Připravila: Helena Herbrychová
Napsal: Martin Jaroš (Martin Michek - O život: Rallye mezi nebem a zemí)
Dramaturgie: Helena Herbrychová
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer
Režie: Josef Kačmarčík
Podcast vznikl ve spolupráci s Martinem Jarošem a Martinem Michkem.

Vstane ve tři ráno a už za hodinu se vydává na mnohasetkilometrovou etapu. Zdolává kamenité úseky i písčité duny. Na svém stroji v rychlosti kolem 160 kilometrů v hodině čte z navigace. A nesmí zaváhat. Martin Michek už mnoho let vládne našemu motokrosu, ale nejvíc ho proslavila účast na Rallye Dakar. A i když po selhání jater bojoval o život, svého snu se nevzdal – vydejte se s ním na drsnou cestu za dalším startem a překonáním českého rekordu!

Jak dokázal svou impulzivní a neklidnou povahu proměnit v nezdolnost? Extrémní finanční náročnost v motokrosu může znamenat i nečekaný adrenalin, třeba když musíte šetřit na svém seznámení se strojem. Aktuální příběh není jen o cestě na Dakar. Pro posluchače Radiožurnálu Sport čte krátké úryvky z knihy herec a moderátor pořadu Na place Ladislav Hampl. 

Užijte si každý večer od 23 hodin nejzásadnější okamžiky nejen sportovního života českého závodníka, který je hvězdou motoristického sportu a je neodmyslitelně spojen s věhlasným Dakarem.

Knihu Martin Michek - O život napsal Martin Jaroš a vydalo ji nakladatelství Albatros.

Série Příběhy sportovců nabízí krátké audio zpracování životopisů sportovních legend. Poznejte s námi významné životní a sportovní situace, které ovlivnily slavné kariéry. Všechny díly exkluzivní série jsou dostupné na webu sport.rozhlas a v mobilní aplikaci mujRozhlas.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související