Z české kotliny až na vrcholky nejobtížnějších stěn světa. Jaký je příběh Adama Ondry?

31. leden 2023

Nejvíc lidí ho zaznamenalo v roce 2016, kdy vylezl stěnu Dawn Wall v Yosemitském národním parku. Tou dobou měl ale český lezec Adam Ondra za sebou už řadu úspěchů. Pravidelně vyhrává závody světového poháru a láme rekordy. Jak se dostal k lezení? Co považuje za svůj největší úspěch? Cestu Adama Ondry na vrcholy lezeckých stěn i sportovních žebříčků mapuje publikace obohacená o unikátní rozšířenou realitu. Podcast vznikl ve spolupráci s Martinem Jarošem a nakladatelstvím XYZ.

Čte: Pavel Nečas
Připravila: Helena Herbrychová
Napsal: Martin Jaroš (Adam Ondra - Lezec tělem i duší)
Dramaturgie: Helena Herbrychová
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer
Režie: Josef Kačmarčík
Podcast vznikl ve spolupráci s Martinem Jarošem a nakladatelstvím XYZ .

Lezec Adam Ondra podhaluje, nakolik je rozdílné lezení v přírodě a závodní lezení. Proč při tomto sportu není hlava o nic méně podstatná než fyzická dispozice a že nejdůležitější je mít ze sportu stále radost. Jak moc sršel energií v mládí a proč už od dětství chtěl zažít unikátní lezecké podmínky Yosemitského národního parku? Jak promýšlí postupy při několikadenních výstupů?

O tom všem, ale třeba i o vnitřním nastavení a lásce Adama Ondry k lezení vypráví pro posluchače Radiožurnálu Sport herec a zároveň moderátor pořadu Na place Pavel Nečas. Užijte si každý večer po 23. hodině nejzásadnější okamžiky nejen sportovního života čtyřnásobného mistra světa v knize Martina Jaroše vydanou nakladatelstvím XYZ.

Knihu Adam Ondra - Lezec tělem i duší napsal Martin Jaroš a v roce 2019 vydalo nakladatelství XYZ (www.xyz.cz).

Série Příběhy sportovců nabízí krátké audio zpracování životopisů sportovních legend. Poznejte s námi významné životní a sportovní situace, které ovlivnily slavné kariéry. Všechny díly exkluzivní série jsou dostupné na webu sport.rozhlas a v mobilní aplikaci mujRozhlas.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související