Simona Kubová: Krása mezi stěnami. Poslechněte si audioknihu o plavkyni

11. duben 2023

Další série Příběhy sportovců je věnována plavkyni Simoně Kubové, rozené Baumrtové. Rodačka z Chomutova se stala mnohonásobnou mistryní České republiky a drží pět českých rekordů. Ve sbírce má několik medailí z evropského šampionátu, na Olympiádě reprezentovala Českou republiku třikrát. Naše unikátní série vám přiblíží její cestu nejen sportovním životem. Podcast vznikl ve spolupráci se Stanislavem Bartůškem, Simonou Kubovou a nakladatelstvím Euromedia. 

Čte: David Novotný
Připravila: Tereza Stýblová
Napsal: Stanislav Bartůšek (Simona Kubová - Krása mezi stěnami)
Dramaturgie: Tereza Stýblová
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer
Režie: Josef Kačmarčík
Podcast vznikl ve spolupráci se Simonou Kubovou a nakladatelstvím Euromedia. 

Nejúspěšnější znakařka české plavecké historie během kariéry mnohokrát slýchala českou hymnu, nespočetněkrát stála na stupních vítězů, zaplavala několik desítek českých rekordů, trénovala s nejlepšími plavci a věhlasnými světovými trenéry. Ale také několik dní a tréninků probrečela. Přitom rovněž vystudovala vysokou školu, zůstala věrná svému Chomutovu a hlavně si udržela milou přátelskou povahu a skromnost. Knižní rozhovor s elitní plavkyní vedl populární „sporťák“ Stanislav Bartůšek. Součástí jsou i fotografie ze závodů či tréninkových deníků nebo krátké vzpomínky Simoniných nejbližších.

Užijte si každý večer od 23 hodin nejzásadnější okamžiky nejen sportovního života české plavkyně, která vystudovala vysokou školu a vždy myslela na zadní vrátka. Pro posluchače Radiožurnálu Sport čte krátké úryvky z knihy herec a moderátor pořadu Na place David Novotný.

Knihu Simona Kubová - Krása mezi stěnami napsal Stanislav Bartůšek a vydalo ji nakladatelství Euromedia.

Série Příběhy sportovců nabízí krátké audio zpracování životopisů sportovních legend. Poznejte s námi významné životní a sportovní situace, které ovlivnily slavné kariéry. Všechny díly exkluzivní série jsou dostupné na webu sport.rozhlas a v mobilní aplikaci mujRozhlas.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související