Hraju chudinku, která umí být i zákeřná, říká Anna Šišková o své roli ve hře Čtyři sestry

20. červenec 2016

Herečka Anna Šišková ztvárňuje jednu z hlavních rolí v nové komedii Patrika Hartla nazvané Čtyři sestry. O sestře, kterou ztvárňuje, říká, že to je tak trochu chudinka, ale umí být i velmi zákeřná. Snaží se ji ztvárnit tak, aby jí to lidé odpustili.

„Tyto čtyři sestry jsou donucené být kvůli majetku spolu, protože jim zemřel společný táta. Na začátku se nenávidí, protože každá sestra znamená to, že otec odešel k jiné ženě a to děvče opustil. Dělají si naschvály, to zlo se z nich vyplaví, ale pak se začnou mít rády a zjistí, že nikoho jiného bližšího nemají,“ zve Anna Šišková na novou komedii Studia Dva, i když přiznává, že je to velmi černý humor.

I když na Slovensku je známá z rolí alkoholiček, v divadle jí škatulkování nehrozí. „Tam mám velmi široké rozpětí od klasických postav ze Shakespeara dál. V jednom představení hraju dvacetiletou, v dalším šedesátiletou a různé charaktery. V divadle mi to nehrozí, ale jakmile se člověk zaškatulkuje v seriálech, tak ho tak vedou i nadále.“

Její dcery mají tendenci pomáhat lidem, přičemž sociální cítění má i Anna Šišková. Kvůli dcerám ale občas zažívá i napínavé chvíle, jako třeba když jedna z nich v Nepálu onemocněla tyfem a ona na dálku zařizovala její transport helikoptérou do nemocnice v Káthmándú. Druhá dcera zase jela pomáhat uprchlíkům do Srbska.


Je to černá komedie. Když jsem četla scénář, přišlo mi to až na hraně. Je to tak černý humor, že mi to místy nepřipadalo vtipné, ale doba se posunula. Anna Šišková o komedii Čtyři sestry

Anna Šišková pochází ze Žiliny, stejně jako cyklista Peter Sagan. Hraje ale v Čechách i na Slovensku, takže vypozorovala, že Češi se více a raději smějí, i když smysl pro humor máme prý se Slováky podobný.

Kvůli angažmá v obou zemích stráví mnoho času na cestách a většinou jezdí autem. Když ji něco rozčílí, nadává slovensky. „Nejvíc mě rozčilují lidé, kteří jezdí na dálnici v levém pruhu a nechtějí pustit toho rychlejšího. Takže někdo jede třeba devadesátkou 20 kilometrů a neuhne – můžu blikat, můžu se na něj lepit, ale vidí blondýnu, tak just neuhne,“ vypráví Anna Šišková se smíchem.

Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autoři: lvb , jpr
Spustit audio