Hokejový brankář Lašák zůstává v Liberci, podepsal smlouvu na dva roky

Hokejisté Liberce už zažili vydařenější extraligové ročníky než ten pro ně právě skončený. Postup do vyřazovacích bojů si zajistili až v závěru základní části po příchodu slovenského brankáře Jána Lašáka, který byl pro tým očividně tím správným impulzem. A přestože ani s mistrem světa z roku 2002 se Bílým Tygrům nepovedlo projít přes předkolo play-off, domluvil se Lašák s vedením na nové dvouleté smlouvě.

„Nechal jsem tu práci, kterou bych chtěl dokončit. Nabídka z Liberce přišla a velmi rychle jsme se dohodli. Nelicitovali jsme o penězích. Já chtěl zůstat a oni chtěli, abych tu byl, takže vznikla férová dohoda, dnes jsem ji podepsal a mám jistotu, že budu dva roky v Liberci,“ vysvětluje Ján Lašák, že vzhledem k zájmu obou stran probíhala jednání velmi rychle a bez jakýchkoli problémů.

Liberečtí v těchto dnech ještě stále vstřebávají zklamání z brzkého vyřazení, čtyřiatřicetiletý gólman ale i díky nové smlouvě už teď přemýšlí nad tím, co je třeba změnit, aby se za rok podobná situace neopakovala.

„Když prohraju zápas, jsem hrozně naštvaný a nedokážu se s nikým bavit. Podobnou cestou se s chlapci chceme vydat. Budeme dřít, a pokud nevyhrajeme, budeme naštvaní a potom to naštvání další zápas zúročíme a bude to lepší a lepší.“

To by si přálo i vedení Bílých Tygrů, které je pochopitelně s brankářovým rozhodnutím zůstat maximálně spokojené.

Vyřešil naše problémy v kabině, všiml si Jech

„Radost k tomu je, protože nám Ján Lašák po angažování ke konci sezony výrazně pomohl. A to jak po stránce sportovní, tak i v šatně, kde jsme určité problémy měli,“ říká generální manažer Ctibor Jech. Ten si tak pojistil služby zkušeného gólmana pro období tzv. „ponedvědovské“ éry libereckého hokeje.

„Beru to jako velký přínos pro tým. Věřím tomu, že je to zkušený hráč a osobnost, která se v naší šatně objevila a po odchodu Petra Nedvěda, který tam dominantní osobou byl, nám v těchto věcech Jánko výrazně pomůže.“

Pátek bez večerky rozhodl

Nepouštět puky za svá záda, být jednou z vůdčích osobností, a pomoci tak Bílým Tygrům s návratem do vyšších extraligových pater - takový je liberecký úkol Jána Lašáka. Mistr světa z roku 2002 se této zodpovědnosti nezříká, jak ale sám s nadsázkou podotýká, vedení mu muselo při sestavování nové smlouvy vyjít v lecčems vstříc.

„Říkali mi, že mám každou sobotu volno a v pátek nemám večerku. Že můžu jít každý pátek ven, jsem si dal do smlouvy a tím pádem nebylo co řešit,“ dodává se smíchem Ján Lašák.

autoři: jbk , David Nyč
Spustit audio