Hlavním tahákem předposledního dne Kruté radosti

11. červenec 2003

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech se blíží k závěru. Největším tahákem předposledního dne je film Kruté radosti. V příběhu o pokušení, tajemství a bezradnosti při hledání lásky se představí Táňa Pauhofová, Ondřej Vetchý či Anna Šišková. S velkým zájmem je očekáván i další soutěžní snímek, filipínský film Magnifico.

Filipínská kinematografie se na festivalu představuje vůbec poprvé e jeho režisér Maryo J. Delos Reyes doufá, že mu účast na festivalech pomůže k propagaci snímku ve své rodné zemi. Příběh vypráví o devítiletém chlapci, který sice dělá po všech stránkách čest svému jménu, ale ve skrytu duše se za něj stydí.

Velkou pozornost v Karlových Varech vzbudil i film Tak to chodí režiséra Freda Schepisiho, který vypráví o úspěšné americké rodině. Právě tuto rodinu představuje herečka Michelle Monagham: "Dědečka hraje Kirk Douglas a ve filmu se objevují i další známí členové herecké rodiny Douglasových," říká sympatická herečka.

V Karlových Varech je i prezident Václav Klaus, který plánuje návštěvu několika filmů. Jeho program je však - jak sám říká - především soukromý.

autoři: jšm , dka
Spustit audio