Fotbalisty Slavie čeká první zápas předkola Ligy mistrů. Před koronavirem se schovávají v hotelu

Boj o postup do základní skupiny fotbalové Ligy mistrů začíná a Radiožurnál bude živě u toho. Hráči Slavie vstoupí večer do kvalifikace úvodním zápasem posledního předkola proti dánskému Midtjyllandu. Aby uspěli, mnohé obětovali…

Trénink pro fotbalisty a jejich trenéry není jen přípravou na zápas, ale také v podstatě jedinou možností, jak opustit své luxusní vězení. Aby minimalizovali riziko nákazy koronavirem, jsou už skoro týden zavření v hotelu, kam za nimi nesmí ani manželky a děti.

Čtěte také

„Jsme zodpovědní a všichni to chápeme, jak my, tak naše rodiny. Dokonce jsme šli na hotel rádi, abychom něco nepodcenili,“ konstatuje kapitán Jan Bořil. Osud Slovanu Bratislava, který kvůli covid-pozitivním případům vypadl z kvalifikace, aniž kopl do míče, je nejen pro Slavii dostatečně odstrašující. Slávisté proto chodí na odběry několikrát týdně a na testy poslali i personál hotelu, který si celý pronajali.

„Je to úplně nová situace. Čas trávíme tak, že chodíme na kafe, hrajeme karty, odpočíváme a do toho si pouštíme videa. Směrem k přípravě na soupeře je to jednodušší: jsme neustále všichni pohromadě, díváme se společně na zápasy,“ popisují trenér Jindřich Trpišovský a obránce Jan Bořil.

První ze dvou zápasů o Ligu mistrů mezi Slavií a Midtjyllandem začne dnes v devět hodin večer a Radiožurnál ho odvysílá v přímém přenosu.

Adresa webového přehrávače je: https://www.mujrozhlas.cz/zive/radiozurnal

Živé vysílání najdete také v mobilních aplikacích. A jak naladit Radiožurnál na rádiu? Vysíláme analogově i digitálně. Podívejte se na mapu našich vysílačů

autoři: Jan Suchan ,
Spustit audio

Související