Facka velká, ale potřebná, řekl po prohře s Dánskem Jaromír Jágr

18. květen 2014

Čeští hokejisté na světovém šampionátu znovu ztratili body, s Dánskem prohráli po nájezdech. Jaromír Jágr mohl v nájezdech ještě vykřesat naději na výhru, ale nedal a Česi prohráli.

„Pokud nás tohle neprobudí, tak asi už nic,“ říká zklamaný Jaromír Jágr a pak rychle vysvětluje, co dělá český tým špatně.

„To co si říkáme během zápasu i během třetin. Všude hrajeme s jedním hráčem. Nepomáháme si, nezdvojujeme se, jeden druhému nepomůžeme. Takhle se hokej hrát nedá,“ nehledal výmluvy nejzkušenější český hokejista.

„Oni to zdvojujou, a proto mají všechny puky. Pokud se v tomhle nezlepšíme, a je jedno jestli jsi v útoku nebo v obraně, a nebudeme si vzájemně pomáhat, tak nebudeme přečíslovat soupeře. Ale to je o tom, že musíš zase víc bruslit,“ pokračoval v kritice do vlastních řad Jágr.

Mezi zápasy i během přestávek se v šatně rozebírá, co zlepšit, trenér Růžička, chtěl přímočarost - to se proti Dánům ze začátku dařilo, ale hra národního týmu má stále mnoho chyb.

„Vždycky jeden hráč hraje a čtyři na něj koukají. Takhle se nedá hrát na žádné úrovni. Zbytečně se nadřeš a nic z toho není,“ doplňuje další nedostatky Jágr, který už dal na šampionátu tři branky a na dvě nahrál.

Ale tyhle statistiky jsou stranou, když se týmu nedaří. Na druhou stranu Jágr souhlasí s pořekadlem, že všechno zlé je pro něco dobré.

Čtěte také

„Jediná pozitivní věc na tom je, že musíme další dva zápasy vyhrát. A vyhrát můžeme jedině, když se nějakým způsobem zmátoříme. I kdybychom vyhráli a v dalších zápasech hráli stejně, tak bychom si to stejně sbalili a jeli domů,“ dodává slavná osmašedesátka.

Češi mají umístění ve skupině ve svých rukou. Pokud dnes porazí Norsko a v úterý Francii, postoupí ze třetího místo a vyhrnou se Rusům ve čtvrtfinále. A možná se paradoxně prohra s Dánskem podle Jaromíra Jágra hodí.

„Facka velká, ale potřebná,“ uzavřel Jaromír Jágr.

autoři: Vojtěch Bureš , fk
Spustit audio