Ester Ledecká: V sezoně nemáte čas odpočívat. Jedete naplno od začátku do konce

22. březen 2015

První česká mistryně světa v paralelním slalomu na snowboardu – tímto titulem se pyšní Ester Ledecká. Nejlepší závodnicí světa se stala v 19 letech a jak tvrdí, nikdy nečekala, že to půjde tak rychle.

„Doufala jsem, že se někdy mistryní světa stanu, ale nečekala jsem, že se mi to podaří už v 19 letech. Je to skvělý pocit,“ přibližuje své dojmy Ester Ledecká v rozhovoru s Patricií Strouhalovou a uznává, že dosažení mistrovského titulu pro ni bylo nejvyšší metou. Podle svých slov má však i další sny a se snowboardingem rozhodně „praštit“ nehodlá. „Sport mě baví sám o sobě, i když úspěchy jsou důležité,“ shrnuje.

Titul mistryně světa si vyjela bez zbytečných nervů, přitom v semifinále i finále se postavila rakouské soupeřce. „Kulisa během závodu byla motivující, ale diváci skandovali hlavně kvůli Rakušankám,“ přibližuje Ester Ledecká. To ji mohlo trochu rozladit, ale česká závodnice si říkala, že snad někdo fandí i jí. V té souvislosti děkuje svým fanouškům. „Na Facebooku se podpora rozrůstá, za což jsem vděčná,“ dodává.

Čtěte také


Největší pochvalou pro ni byla slova jejího dědečka, bývalého hokejového reprezentanta a světového šampiona, který jí po vítězném mistrovství světa řekl: „Vítej v klubu.“

Její začátky na snowboardu ovšem byly poměrně perné, jak ostatně sama přiznává. „Spousta pádů, vůbec mě to nebavilo,“ vzpomíná. Jak však připomíná, nemusela nikoho přesvědčovat. „Rodiče mi věří a podporují mě v tom, co mě baví,“ říká.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio