Dokázal jsem toho víc, než jsem čekal. Cítím ale, že se můžu stále zlepšovat, tvrdí stříbrný medailista Rohan

Kanoista Lukáš Rohan před týdnem získal na olympijských hrách první medaili pro českou výpravu. Stříbro ve vodním slalomu si zajistil časem 101,96 sekund. Co se mu v jeho finálové jízdě nejvíce povedlo? „Dříve jsem měl problém v tom, že jsem si málo věřil a v závodech jsem nedokázal prodat to, co umím. Do Tokia jsem jel s tím, že jsem si splnil cíl, ale nejel jsem si to tam jen užít,“ popisuje Lukáš Rohan v Olympijském speciálu.

Čtěte také

Hned v cíli kanálu Kasai se z medaile radoval se svým tátou, který je jeho trenérem. „Fungujeme spolu jako trenér a svěřenec poslední tři roky. Někdy je to komplikované – obzvlášť na soustředěních, kde spolu trávíme více času. Jinak si myslím, že to funguje dobře. Při závodech dám hodně na jeho rady,“ popisuje stříbrný medailista Lukáš Rohan.

Pro většinu sportovců jsou olympijské hry koncem sezony. Vodní slalomáři před sebou ale mají ještě mistrovství světa, které se bude konat v září. „Je to pro mě velká motivace. Startoval jsem tam pouze dvakrát a nikdy jsem nebyl ve finále. Rád bych to napravil. Návrat do tréninku ale nebude lehký.“

Co stihl od té doby, co se vrátil z Tokia? Jak moc mu pomáhá mentální trenéři? A jak se mu daří skloubit školu a profesionální sport? Poslechněte si celý rozhovor!

Poslouchejte olympijské hry na Radiožurnálu Sport živě

Související