Billie Jean King Cup se mi moc nelíbí. Stoprocentně jsem pro starší variantu Fed Cupu, tvrdí tenistka Martincová

29. listopad 2021

Hostem sportovní talkshow na síti je tenistka a aktuálně 48. hráčka světa Tereza Martincová. Jak se dostala k tenisu? Měla někdy pocit, že ji její pozice tenisové rebelky omezuje? Co dělá po úspěšné sezoně? A jak probíhá její příprava na novou sezonu? Poslechněte si celý rozhovor!

Jak ses cítila, když přišel telefonát, že jsi součástí týmu Fed Cupu pro finále Billie Jean King Cupu?

To byl opravdu nepopsatelný pocit. Situace je taková, že přede mnou je hodně Američanek a Češek. Kdybych hrála za jakoukoliv jinou zemi, tak bych tam určitě byla. O to víc si toho ale vážím. Do poslední chvíle jsem tomu nevěřila, protože se čekalo na holky, takže jsem si do poslední chvíle nepřipouštěla, že to padne na mě. Slýchala jsem, že to budu asi já, ale nevěřila jsem tomu.

Nakonec mi skoro po uzávěrce soupisky zavolal kapitán Pála, jestli bych chtěla být součástí týmu. Byla jsem nadšená. Pro tenistu je neskutečný pocit a bonus, že se dostane do reprezentace. Vždy jsem si říkala, že bych musela být TOP 20, abych se tam dostala, což je dost těžké. Jsem neskutečně ráda, že jsem se tam dostala.

Čtěte také

Finále Billie Jean King Cupu se hrálo v Praze. Jak sis užila tu atmosféru? 

Je to naprosto ojedinělé. Myslím si, že pro ten tým je to obrovský bonus. Musím říct, že čeští fanoušci jsou super. I když jsem nebyla na kurtu, tak na mě ta atmosféra dolehla. Přála bych to zažít každému. Je to něco jiného než turnaj. Když to srovnám s turnajem v Praze, nás fanoušci také ženou, ale ve Fed Cupu jsme jeden tým na pár dní, tak to má zvláštní atmosféru.

Jak těžké je pro vás udržet si tu vazbu, kterou si v průběhu toho týdne vytvoříte? My jsme hrály Fed Cup během roku třikrát. Vy teď máte tu situaci trochu jinou.

Jelikož se to sešlo tak, že tam byla Maky Vondroušová, se kterou jsme kamarádky, tak jsme byla nadšená. Byla tam Káča Siniaková, kterou jsem poznala blíž. S Bárou Krejčíkovou jsme se vídaly, jsme podobný ročník a naše cesta byla podobná. Lůcu Hradeckou znám, protože spolu trénujeme v klubu. Určitým způsobem je poznáš blíž, ale ony potom ještě odletěly na Turnaj mistryň, nám skončila sezona a uvidíme se asi až v Austrálii. Nedokážu posoudit, jak to bude dál. Jsem ale ráda, že jsem je poznala blíž. 

Fed Cupu se změnil. Který ten formát je ti bližší? To, co se hrálo dřív, nebo Billie Jean King Cup?

Stoprocentně to, co se hrálo před tím. Na rovinu se mi to úplně nelíbí. Přijde mi, že to hrozně stojí na čtyřhře. Může tam být ten rozhodující bod, ale aby se sešly dva singly a bylo to rozhodnuté mi přijde, že je to málo pravděpodobné. Teď jsme to mohli vidět. Bylo hodně zápasů, které stály jen na čtyřhře. Je to takhle nastavené a nic s tím neuděláme, ale přikláním se k tomu, jak to bylo předtím. To je opravdický Fed Cup.

Co jí pomohlo k tomu, dostat se do světové padesátky? A jaký je to pocit? Poslechněte si celý rozhovor!

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související