100 hostů během 52 hodin. Dokážeme to?

30. květen 2014
100 statečných

100 hostů, 52 hodin a dva zkušení moderátoři. Že už jste něco podobného slyšeli? Máte dobrou paměť. Už před rokem se moderátorům Radiožurnálu Janu Pokornému a Lucii Výborné podařilo vytvořit nový rekord v nepřetržitém moderování, když během 48 hodin vyzpovídali celkem 90 hostů. Letos se rozhodli přidat další čtyři hodiny a 10 hostů.

V pátek 6. června na Václavském náměstí v Praze opět vyroste mobilní vysílací studio Radiožurnálu, odkud pro vás budeme vysílat až do neděle 8. června. Během 52 hodin vyzpovídají moderátoři Lucie Výborná a Jan Pokorný celkem 100 hostů. Dokážou překonat loňský rekord v nepřetržitém moderování?

Neuvěřitelný adrenalin i zkouška vlastních psychických i fyzických schopností. Těmito slovy popisuje chystaný rozhlasový maratón Jan Pokorný. „Půjde o oslavu rozhlasového rozhovoru,“ dodává dramaturg pořadu Host Radiožurnálu – a zároveň muž, který dával dohromady všech 100 statečných – Martin Mašek.

Hosté mě nabijí energií, věří Lucie Výborná

„Těším se. Mezi hosty se objeví celá škála profesí: režiséři, kardiochirurg, reportér, ředitelka vily Tugendhat, letecký mechanik… zkrátka lidé, kteří nejsou pouze skvělí ve své profesi, ale i vynikající osobnosti,“ říká moderátorka Lucie Výborná, která se společně s Janem Pokorným pokusí překonat loňský rekord v nepřetržitém moderování.

„Každý z hostů přinese do vysílání sám sebe, nějakou energii a myšlenku. A když může člověk čerpat energii ze svých hostů, méně se unaví,“ věří.

Skleněné studio Českého rozhlasu na Václavském náměstí

„Startujeme Zdeňkem Svěrákem – toho Honzovi Pokornému nedám!“ směje se. „A nedám mu ani Radka Jaroše, se kterým za tři týdny vyrážím na expedici na K2. Naopak předpokládám, že přijde-li nějaký šéfkuchař, bude s ním mluvit Honza.“

Rozhlasové rozhovory vyjdou i knižně

Letošek se od loňského rekordu nebude lišit pouze v počtu hostů a v tom, že celá akce potrvá o čtyři hodiny déle. Do 24 hodin po skončení 100 statečných letos v nakladatelství Grada zkusíme vydat knihu s rozhovory, které budou v rámci rozhlasového maratónu odvysílány. „Je nad námi bič. Rozhovory, které povedeme, musí být opravdu dobré – nesmíme zkrátka vypnout!“ říká moderátor Jan Pokorný.

Čtěte také

autor: als
Spustit audio