VIDEO: Jan Pokorný a Lucie Výborná to dokázali! Překonali svůj vlastní rekord

9. červen 2014
100 statečných

Tradiční znělka ohlásila 19. hodinu, Lucie Výborná se rozloučila s Janem Saudkem, hostem číslo 100, a je to tady. Moderátoři Jan Pokorný a Lucie Výborná dokázali překonat svůj loňský rekord v nepřetržitém moderování, když vyzpovídali celkem 100 hostů během 52 hodin. Gratulujeme!

Během 52 hodin vyzpovídali moderátoři Lucie Výborná a Jan Pokorný celkem 100 hostů. Prvním hostem živého vysílání z Václavského náměstí byl Zdeněk Svěrák a stovku ukončil Jan Saudek.

O tom, že to byla opravdu náročná práce, svědčí také slova obou moderátorů, kdy přiznali, že v době, kdy za sebou měli více než polovinu vysílání, se dostavila krize.

„Mozek pomalu přestává fungovat... Už dvakrát jsem dnes měl během rozhovoru kolem 20. minuty pocit, že přesně vím, nač se chci zeptat, ale bál jsem se, že to zapomenu,“ popsal v sobotu své pocity Jan Pokorný.

„Dnes, tedy v sobotu odpoledne, jsem měla skutečnou krizi,“ přidává Lucie Výborná. „Přišla chvíle, kdy bylo jednak enormní vedro a jednak přišla série čtyř nebo pěti vážnějších témat.“

Tím však akce 100 statečných nekončí. V pondělí, tedy pouhých 24 hodin po skončení rozhlasového maratónu, by měla vyjít kniha s přepisem všech 100 rozhovorů.

autor: als
Spustit audio

Více z pořadu