Rozhovory se 100 statečnými vyjdou i knižně. Pouhý den po odvysílání!

3. červen 2014
100 statečných

V pátek 6. června na Václavském náměstí v Praze opět vyroste mobilní vysílací studio Radiožurnálu, odkud pro vás budeme vysílat až do neděle 8. června maratón celkem 100 rozhovorů, které povedou zkušení rozhlasáci Jan Pokorný a Lucie Výborná. Audiozáznamy všech rozhovorů samozřejmě najdete na našem webu, ale nejen to – pokud vše klapne tak, jak má, už pár hodin po skončení posledního z nich dostanou i knižní podobu.

Letošek se od loňského rekordu, kdy Jan Pokorný a Lucie Výborná během 48 hodin vyzpovídali celkem 90 hostů, neliší pouze v počtu hostů a v tom, že celá akce potrvá o čtyři hodiny déle, ale i další novinkou. Do 24 hodin po skončení 100 statečných se v nakladatelství Grada pokusíme vydat knihu s rozhovory, které budou v rámci rozhlasového maratónu odvysílány.

„Je nad námi bič. Rozhovory, které povedeme, musí být opravdu dobré – nesmíme zkrátka vypnout!“ říká moderátor Jan Pokorný.

Čtěte také

„Půjde o experiment. V jednom z hotelů na Václavském náměstí postavíme miniredakci, kde bude tým lidí všechny rozhovory on-line přepisovat. Čtyři dramaturgové budou ve spolupráci s korektory, grafiky a fotografem dávat knihu už během akce dohromady,“ popisuje zástupce šéfredaktora Radiožurnálu Martin Ondráček.

Pokud půjde vše dobře, bude mít tento malý, ale velice vytížený tým v neděli večer hotovo a knihu se podaří vydat pouhých 24 hodin po skončení rozhlasového maratónu. Tak jim i nám držte palce, ať se vše podaří!

100 statečných vyjde i jako kniha
autor: als
Spustit audio

Více z pořadu