Začíná oprava Pražského okruhu mezi Lochkovským tunelem a Slivencem. Úsekem denně projede na 50 tisíc aut

5. červenec 2024

V noci na dnešek začali silničáři chystat omezení na části Pražského okruhu. Jde sice jen o necelé čtyři kilometry, jenže oprava úseku od Lochkovského tunelu po Slivenec potrvá se zimní přestávkou rok. „Budeme se snažit maximálně možným způsobem práce urychlit, v letošním roce bychom měli skončit na konci října. V příštím roce bychom chtěli zahájit práce hned z jara, aby nejpozději v létě byly práce dokončené,“ přibližuje Radek Mátl z Ředitelství silnic a dálnic.

„Uvědomujeme si, že to může způsobit dopravní problémy, úsek je velmi vytížen, hrozí zde kolony. Dají se využít silnice nižších tříd, ale já bych to řidičům moc nedoporučoval, protože většinou tyto objízdné trasy se velmi brzy ucpou, pak vznikají kolony, které jsou větší než na samotném okruhu,“ upozorňuje generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

Jaké jsou teď další letní velké stavby a opravy silnic a dálnic v Česku? Kde jsou další krizová místa, kde se můžou v létě tvořit kolony třeba při cestách na dovolenou a zpět? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Petr Král , vma
Spustit audio

Související