Z kuchařské olympiády přivezli stříbro a bronz. Měli jsme vyšší ambice, shodují se čeští reprezentanti
Na olympiádě se šéfkuchaři naučí spoustu technik, zoceluje je to a inspiruje, shrnují šéfkuchař Martin Svatek a manažer Tomáš Popp. Nejsme spokojeni, budeme makat ještě víc, shodují se. Zkusili jsme tlačit národní gastronomii, ale pro komisaře byl muflon příliš zvěřinový. Je potřeba se vrátit k drahým surovinám, které pochopí i komisaři z Asie nebo Ameriky. Seveřani vaření drilují jako balet, my jsme nadanější v improvizaci.
Související
-
Jak správně připravit filet z candáta? Poradil Martin Svatek
Letní grilování, čas, kdy si chceme dopřát zdravé bílé maso ryb nebo úlovek z rybaření – to jsou okamžiky, kdy pátráme po tom, jak správně připravit rybí filet. Uká...
-
Zlato a stříbro si přivezl z mistrovství světa táborský šéfkuchař Martin Svatek
Svíčková boduje na světových soutěžích. Zlatou a stříbrnou medaili získala na kuchařském mistrovství světa v Singapuru česká reprezentace, jejímž členem je i Martin Svatek.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka