Turbo používá až 50 % taxikářů, tvrdí Jiří Kvasnička, jednatel AAA Radiotaxi

Tvrdil, že turbo má namontované až 50 % pražských taxikářů. Znamená to, že když jedeme taxi, máme poloviční šanci, že nás řidič okrade? Také na to se ptal moderátor Martin Veselovský jednatele firmy AAA Radiotaxi Jiřího Kvasničky.

„Jde o údaj z roku 2002, kdy jsme natáčeli dokument o taxislužbě. Nedomnívám se, že by dnešní stav byl jiný, protože státní správa nijak nepostoupila,“ tvrdí Jiří Kvasnička s tím, že z legislativního hlediska se nic nezměnilo.

Nemyslí si však, že řidiči používají turbo vždy. Podle jeho mínění podvody nepostihují Čechy, ale spíš cizince, kteří se ve městě neorientují.

Čtěte také

Co tedy zákazníkům radí? Měli by si objednávat taxi telefonicky přes dispečink. „Zákazník tak má jistotu, že dojede za předem proklamovanou cenu,“ popisuje. „Chtějte účtenku z taxametru,“ přidává další radu.

Proč ho nenapadlo snažit se odhalovat a penalizovat ty, kteří turbo používají? „Používáme figuranty, kteří mluví cizími jazyky. Děláme 50 kontrol měsíčně. Nemyslím si, že je to dostatečné, ale je třeba, aby se zapojila také státní správa,“ zdůrazňuje Jiří Kvasnička.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: mav , šše
Spustit audio