Titul si užijeme, ale ještě toho chceme hodně dokázat, říkají vítězky Wimbledonu Krejčíková se Siniakovou

11. červenec 2022

Kvůli nemoci přišly o nedávné Roland Garros, ale když letos na grandslamu nastoupily, stále jen vítězí. Po Australian Open triumfovaly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková také v Londýně, a od loňského Turnaje mistryň ještě na velké akci neprohrály. V letošním wimbledonském finále porazily nejvýše nasazený pár Belgičanku Mertensovou a Číňanku Čang hladce 2:0 na sety. Poslechněte si celý rozhovor s čerstvými šampionkami ve čtyřhře.

Získaly jste další grandslamový titul, celkově už pátý grandslamový. Jaký dojem z toho teď máte?

Kateřina Siniaková (KS): Dojem je skvělý. Jsem hrozně ráda, že se nám to povedlo. Chtěly jsme si pro to jít a je to nepopsatelný zážitek.

Barboro, vy jste už po semifinále říkala, že se vám splnil sen, hrát na centrálním dvorci. Ale jaké to je, vyhrát teď na centrálním kurtu titul?

Je to úžasné. Myslím, že od chvíle kdy jsme nastoupily na kurt z nás sršelo, že jsme nechtěly prohrát. Povzbuzovaly jsme se a šly jsme do toho aktivně a agresivně. Chtěly jsme soupeřkám ukázat, že je to naše a nenecháme si to proklouznout mezi prsty. Takže jsem ráda, že se nám povedlo zahrát takhle dobře a máme další grandslamový titul.

Ze známých důvodů se letos na Wimbledonu nerozdělovaly body. Bývaly byste už byly kvalifikované na Turnaj mistryň. Jak tohle vnímáte?

Barbora Krejčíková (BK): Nevadí to. Hlavně že máme ten titul, vezeme si domů poháry a budeme znovu napsané na tabuli, která tu je, a kolem které jsme teď dva týdny procházely a já doufala, že se tam naše jména zase objeví. 

Teď jste vyhrály Wimbledon, ale jaké máte další plány? Máte představu, kdy zase spojíte síly a co byste ještě rády dokázaly?

KS: Ještě bychom toho spolu rády dokázaly hodně. Teď nás čeká několik singlových turnajů a pak Amerika. Takový klasický program. Ale teď si užijeme tenhle turnaj a pak se domluvíme víc.

Je US Open velký cíl?

BK: Teď si musíme užít to, že se nám povedlo vyhrát tady. Já tu mám i rodinu. Pak se přesuneme do Budapešti na antuku a pokusíme se uspět i tam, kde se body rozdávají.

Vrátím se k Wimbledonu. Čím to je, že jste se dostaly do takové formy? Neměly jste v zádech moc zápasů a spojily jste se po nějaké době.

KS: Známe se a víme, co od sebe na kurtu očekávat. Navíc se den ode dne snažíme trénovat a zlepšovat. Myslím, že se to na kurtu projevilo, protože hrajeme stabilněji. Ale jinak si myslím, že zápasy na sehrání nepotřebujeme.

Báro, cítíte se stále lépe v zápasech? Protože některé výměny měly i 38 úderů a vy nezkazíte míč.

Určitě se to zlepšuje. Jsem ráda, že po tak dlouhé pauze se nám to povedlo a odehrála jsem víc zápasů. A doufám, že na to navážu v singlu i v deblu. Hlavně jsem ráda, že se pořád zlepšujeme a výsledkově jdeme nahoru.

autoři: Jaroslav Plašil , lis , rej
Spustit audio

Související