Krasojízda Marie Bouzkové skončila až ve čtvrtfinále. Siniaková s Krejčíkovou slaví titul ve čtyřhře

10. červenec 2022, aktualizováno

Letošní ročník nejstaršího a nejslavnějšího tenisového turnaje probíhá v plném proudu. Obhájí loňské vítězství Novak Djokovic? Z českých tenistek nejdál v dvouhře dokráčela Marie Bouzková, která vypadla až ve čtvrtfinále. Titul vybojovala dvojice Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Živé vstupy a rozhovory přímo z místa dění obstará reportér Radiožurnálu Sport Jaroslav Plašil. Poslouchejte naše vysílání a nepřijdete o nic podstatného z bojů ve vyřazovacím pavouku!

Finále čtyřhry žen, 18:30

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ovládly čtyřhru na Wimbledonu, stejně jako v roce 2018. V nedělním finále přehrály nasazené jedničky Elise Mertensovou z Belgie a Čang Šuaj z Číny ve dvou setech 6:2 a 6:4. Společně získaly už pátý grandslamový titul.

Čtvrtfinále, dvouhra, ženy

Cesta Marie Bouzkové tenisovým Wimbledonem končí ve čtvrtfinále, v němž třiadvacetiletá Češka podlehla světové dvojce Ons Džabúrové z Tuniska 6:3 a dvakrát 1:6.

Po zvládnutém osmifinálovém souboji s Garciaovou neskrývala Bouzková emoce a v rozhovoru na kurtu přiznala, že nechápe, jak se dokázala dostat tak daleko. V Londýně zatím ztratila jediný set. „Neskutečný pocit, krásný zážitek. Na kurtu jsem si to moc užila. Všechno jsem zvládla nejlépe, jak to šlo. Nemůžu být šťastnější,“ popsala nadšená Bouzková.

Osmifinále

Před osmi lety triumfovala na US Open mezi juniorkami, ale velkého grandslamového úspěchu mezi dospělými profesionálkami se dočkala až teď. Marie Bouzková porazila ve 3. kole Wimbledonu Američanku Alison Riskeovou-Amritrajovou 6:2, 6:3 a poprvé v kariéře postoupila do osmifinále grandslamového turnaje. ,,Tenhle moment jsem si představovala strašně dlouho - že někdy vyhraju zápas, na kterém mi hodně záleží, a že si lehnu, ukápne mi pár slz. Takže jsem to tak udělala. A ten moment je nezapomenutelný,“ řekla Bouzková.

V nedělním osmifinále Wimbledonu porazila Francouzku Caroline Garciaovou 7:5, 6:2.

Úvodní kola

Skvělou formu potvrdila Marie Bouzková, která si s Američankou Alison Riske poradila poměrem 2:0 na sety a již je v osmifinále. Jako jediná tak bude držet český prapor v druhém zápasovém tydnu. Loňská finalistka Karolína Plíšková vypadla po prohře od Britky Katie Boulterové 6:3, 6:7, 4:6. „Tady jsem udělala finále loni, takže ty počty jsou jedno, jaká byla hra, prostě spokojená s tímhle výsledkem ve 2. kole nejsem,“ zhodnotila Plíšková letošní konec na Wimbledonu.

 I v komplikované sezoně se spoustou zdravotních problémů se Petře Kvitové povedlo vyhrát 29. turnajový titul v ženské dvouhře. Do pronajatého domku poblíž wimbledonského areálu dorazila jako čerstvá šampionka z travnatého turnaje v Eastbourne. Do druhého týdne se ale na Wimbledonu neprobojovala, stopku ji ve třetím kole vystavila Paula Badosa. Krejčíková nedotáhla ve třetím kole Wimbledonu k postupu nadějně rozehraný duel s Australankou Ajlou Tomljanovicovou a po prohře 6:2, 4:6, 3:6 se s turnajem také loučí.

Na svůj úvodní zápas ve Wimbledonu čekala spoustu hodin, ale když se dočkala, stálo to za to. Tenistka Marie Bouzková vyřadila po velmi napínavém průběhu finalistku letošního Australian Open a turnajovou sedmičku, Američanku Danielle Collinsovou 6:4 v rozhodujícím třetím setu.

Loni se ve Wimbledonu pohybovala mezi těmi největšími hvězdami, protože dorazila jako šampionka z Roland Garros. Letos naopak Barbora Krejčíková přijela v klidu bez velkého očekávání a zápasové praxe. Teď v Londýně je snad už konečně zdravá a tak i díky tomu oslavila svou první singlovou výhru po čtyřech měsících. „Je to hrozně příjemné odcházet z kurtu po zápase, když jsem vyhrála a můžu si užít ovace od lidí, kteří mi fandili, a poděkovat jim,“ řekla v rozhovoru pro Radiožurnál česká tenistka Barbora Krejčíková.

Poslouchejte každý den vysílání Radiožurnálu Sport a v živých vstupech se dozvíte to nejpodstatnější z vystoupení českých tenistů a tenistek. Přímo v Londýně vývoj turnaje monitoruje reportér Jaroslav Plašil.

autoři: Radiožurnál Sport , Jaroslav Plašil , rej
Spustit audio

Související