Tatiana Vilhelmová

5. červen 2009

Nejen o tom, co dělá film filmem, ale také o AVON pochodu proti rakovině prsu v pátek mluvila herečka Tatiana Vilhelmová v Dopoledním Radiožurnálu. A otázky jí pokládala Lucie Výborná. V sobotu 6. června bude hostem Jiří Rajlich, vojenský a letecký historik.

Většina filmů, které natočila, jsou nízkorozpočtové snímky. "Asi nejsem ten správný typ na komerční filmy," komentuje to Tatiana Vilhelmová. A přesto si dokázala i v tržním a konkurenčním prostředí vydobýt uznání a respekt.

Trémistka není, ve společnosti působí suverénně. To se prý však podle jejích vlastních slov mění ve chvíli, kdy vystupuje z kůže postavy, kterou právě ztvárňuje, a má na veřejnosti vystoupit sama za sebe.

"Nikdy jsem nic podobného nikomu neslíbila, a jestli ano, tak jsem z toho určitě vycouvala," směje se Tatiana Vilhelmová při představě, že by měla například moderovat akci.

Na zítřejším AVON pochodu proti rakovině prsu proto prý nebude řečnit, ale pouze pochodovat - říká Tatiana Vilhelmová s nadsázkou. "A to jsem ještě šťastná, že mám děti, protože já je beru sebou a v podstatě se za ně schovávám," usmívá se.

Také na AVON pochod, který chce podpořit ženy bojující s rakovinou prsu, se herečky mezi desátou a jedenáctou hodinou ptala Lucie Výborná. Avšak nejen na něj.

Lituje dnes Tatiana Vilhelmová například svého rozhodnutí stát se místo tanečnice herečkou? A nepovažovala za riskantní se - coby uznávaná herečka - zúčastnit natáčení snímku Chyťte doktora? Odpovědi Tatiany Vilhelmové se dozvíte v záznamu celého rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Tatianou Vilhelmovou i s dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: als
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.