Sultán z Johoru miluje rodinu Flintstoneových. A dostává auta z doby kamenné

18. leden 2018

Některým řidičům v Malajsii se může zdát, že na silnici potkali Freda Flintstonea, jak se prohání ve svém slavném autě z doby kamenné. Můžeme je uklidnit, Fred to není. Je to funkční replika Fredova auta v životní velikosti.

Dostal ji sultán Ibrahim Ismail, který vládne nejjižnější části Malajského poloostrova zvané Johor. Ten je známý svou vášní pro auta a taky pro seriál Flintstoneovi, a tak se ho člen královské rodiny ze sousedního Pahangu rozhodl opožděně potěšit k narozeninám tímto nevšedním dárkem.


Sultán je podle agentury AFP jedním z nejbohatších mužů Malajsie. V této zemi vládne ještě dalších osm sultánů, kteří se po pěti letech střídají v čele celé federace. Jejich role je ale spíš jenom ceremoniální.

A už se sultán ve svém dárku opravdu projel? Zatím o tom bohužel nevíme. Sultán se jen na Facebooku pochlubil fotkou pravěkého auta. Částečně omotané igelitem tam stojí na korbě nákladního vozu.

Replika auta Freda Flintstonea až tak věrná není. Má v sobě zabudovaný motor. Auto se určitě bude hodit do repliky domu Flinstoneových, který nechal Ibrahim vybudovat v letovisku Mersing.

autor: kla
Spustit audio