Soutěžte se Zápisníkem o 3 zahraniční zájezdy

Český rozhlas 1 - Radiožurnál vysílá ve svém pořadu Zápisník zahraničních zpravodajů od 17. února do 28. dubna velkou vědomostní soutěž. Tři nejúspěšnější soutěžící, kteří během 11 kol pošlou nejvíce správných odpovědí, vyhrají jednu ze tří hlavních cen - letecký zájezd do Švýcarska, týdenní zájezd do Turecka a prodloužený víkend v Istanbulu.

Každou sobotu mezi 17. únorem a 28. dubnem je v úvodu pořadu Zápisník zahraničních zpravodajů bude vyhlášena vědomostní soutěžní otázka týkající se jedné z reportáží pořadu. Ihned po zveřejnění otázky lze posílat odpovědi, a to prostřednictvím SMS zpráv z mobilních telefonů na soutěžní číslo 9077704.

Na konci pořadu Zápisník zahraničních zpravodajů před 14. hodinou moderátor vyhlásí správnou odpověď na položenou soutěžní otázku a sdělí, který soutěžící odpověděl nejrychleji správně a získává cenu pro toto soutěžní kolo. Pro výherce každého soutěžního kola jsou připraveny knihy a DVD zahraničních zpravodajů Českého rozhlasu, švýcarská vína nebo švýcarské kapesní nože. Tímto ale zdaleka nekončí!

Po vyhlášení všech 11 soutěžních kol bude spočítáno, ze kterého telefonního čísla přišlo během konání soutěže nejvíce správných odpovědí. Tři soutěžící, z jejichž čísla přišlo nejvíce správných odpovědí, vyhrávají hlavní ceny. První cenou je letecký zájezd do Švýcarska do Savogninu v kantonu Graubünden pro 2 osoby na 4 dny, součástí této ceny je i jízdenka 1. třídy na švýcarský dopravní systém (takzvaný Swiss pass). Druhý výherce získá týdenní zájezd do Turecka pro 2 osoby a pro třetího je připraven prodloužený víkend v Istanbulu.

Původně měla soutěž Zápisníku zahraničních zpravodajů začít už v sobotu 10. února. Bohužel byl omylem ve vysílání oznámen chybný formát soutěžní SMS zprávy. Proto toto kolo není započítáváno do celkové soutěže o 3 zájezdy. Všem soutěžícím a posluchačům se omlouváme.

Logo

Soutěž Zápisníku zahraničních zpravodajů ve vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu od 17. února do 28. dubna, vždy ve 13.05 hodin. Přesná pravidla si můžete přečíst na webových stránkách www.izurnal.cz.

Ceny pro výherce jednotlivých kol

10. února
kniha o Švýcarsku
pozn.: toto kolo není počítáno do dlouhodobé soutěže o 3 zájezdy

17. února
kniha Tajemná Afrika National geografic + kalendář Švýcarsko 2008

24. února
DVD Korsika očima Jana Šmída + švýcarský nůž

3. března
kniha o Švýcarsku

10. března
kniha Pavly Jazairiové V jižní Indii + švýcarské víno

17. března
ilustrovaný studijní slovník Fraus česko-německý + kalendář Švýcarsko 2008

24. března
kniha David Šťáhlavský: Německo mezi řády + švýcarský nůž

31. března
kniha Karel Kyncl: Život jako román + švýcarské víno

7. dubna
kniha Pavly Jazairiové Cestou hvězdy + švýcarský nůž

14. dubna
kniha Pavla Nováka Polský zápisník + kalendář Švýcarsko + průvodce na cesty Freytag a Berndt - Francie

21. dubna
studijní slovník Lingea německo-český na CD + Švýcarské víno

28. dubna
knižní novinka Jiřího Kamene Švýcarsko - Malá země s velkými příběhy + průvodce na cesty Freytag a Berndt - Spojené arabské emiráty

autoři: jkr , ekl
Spustit audio