Soutěž Zápisníku zahraničních zpravodajů má výherce

Soutěž pořadu Zápisník zahraničních zpravodajů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu má od soboty 5. května své vítěze. Trojice nejrychlejších soutěžících, kteří znali správnou odpověď na všech 11 otázek, se může těšit na dovolenou ve Švýcarsku nebo v Turecku. Dalších jedenáct vítězů jednotlivých kol získalo drobné ceny od Českého rozhlasu a švýcarské turistické centrály.

Po jedenáct týdnů jsme se pomocí ISDN linek spojovali s našimi zahraničními zpravodaji a oni coby spolumoderátoři Zápisníku zahraničních zpravodajů kladli otázky. Odpověď na ně mohli soutěžící najít v reportáži zpravodaje, která zazněla těsně před položením otázky. Ptali jsme se třeba na to, jak se jmenují původní obyvatelé Golanských výšin, jak se říká v arabském světě staré historické části města nebo jaká je nejvyšší hora Kavkazu.

Na poslání odpovědi měli posluchači přibližně 30 minut. V každém kole vyhrál soutěžící, který nejrychleji poslal SMSkou správnou odpověď, cenu od švýcarské turistické centrály a Českého rozhlasu. Šlo například o kapesní nože, publikace o Švýcarsku a knížky z nakladatelství Radioservis. Každého kola se účastnilo několik stovek posluchačů. Soutěžící se ovšem zasláním správné odpovědi zapojili i do dlouhodobé části soutěže, ve které šlo také o rychlost poslání odpovědi. Časy od vyhlášení otázky do zaslání odpovědi se soutěžícím sčítaly. Na stupních vítězů se neumístil žádný z etapových výherců.

Třetí cenu - prodloužený víkend v Istanbulu od CK I'M travelling získala paní Libuše Princová z Prahy 4. Na druhém místě skončil Aleš Maňák z obce Louka v okrese Hodonín, který vyhrál týdenní pobytový zájezd do Turecka od stejné cestovní kanceláře. Úplným vítězem se stal Jiří Mulak z Prahy 10, který se podívá na 4 dny do Švýcarska. K zájezdu dostane ještě volnou jízdenku na švýcarský dopravní systém, tak zvaný Swisspass.

Výherci soutěže Zápisníku zahraničních zpravodajů ČRo 1 - Radiožurnálu byli vyhlášeni v sobotu 5. května v pořadu Zápisník zahraničních zpravodajů vysílaném z předvolební Paříže. Ceny budou vítězům zaslány poštou.

autoři: jkr , ekl
Spustit audio