Senioři z Jeseníku slaví. Díky Lucii Bílé jezdí na moderních elektrovozících

27. duben 2018

Ježíškova vnoučata neusnula na vavřínech. A stále pomáhají. Třeba jako Lucie Bílá, která seniorům z Centra sociálních služeb v Jeseníku nadělila tři elektrické pohony na jejich invalidní vozíky a také jeden zbrusu nový elektrovozík.

Když se před 25 lety postavil v Jeseníku penzion pro důchodce, byl Josef Gil mezi prvními, kteří se nastěhovali. Dnes tu žije nejdéle ze všech. Právě poobědval a v doprovodu pečovatelky Moniky Baranovičové odchází z jídelny do svého skromného bytu.

Galantní 73letý pán se neustále usmívá a vtipkuje. „Je to sluníčko. Když mám špatnou náladu, rozptýlí ji během dvou minut,“ popisuje pečovatelka.

Čtěte také

Vzhůru do Javorníku!

Pan Josef je nevidomý, o zrak přišel v 17 letech. Po nehodě na motorce. Poslední dobou se mu taky hůř chodí, na delší procházky si už netroufá. A proto si zažádal o nový vozíček.

Vozíky zdejším penzistům předává produktový manažer společnosti Inter Meta Petr Pavlica

Vozíky zdejším penzistům předává produktový manažer společnosti Inter Meta Petr Pavlica. Poté co k nim, společně s kolegou, připevnil elektrický pohon. Nadšení senioři výkonnější vozíky hned testují. Do nového křesla na kolečkách usedá i Josef Gil. A jeho obvyklý úsměv na tváři září ještě víc. „Nejdřív vyrazím do Javorníku!“ plánuje si.

Není to poprvé, co se zdejší důchodci těší z dárků od Ježíškových vnoučat. Společně s vozíky jim už vnoučata vyplnila asi desítku přání.

Chcete pomoci i vy? Přihlaste se jako dobrovolník do našeho projektu Vnoučata na přání. A pozor, darovat nemusíte jen peníze, ale i čas! Na webu www.jeziskovavnoucata.cz.

autoři: aja , als
Spustit audio