Sebeuspokojení a letargie. Němci nejsou to, co byli dřív, říká František Straka

28. červen 2018

Světový šampionát ve fotbale v Rusku je v polovině a už nabídl největší překvapení, které těžko něco překoná: německé mužstvo poprvé v historii nepostoupilo ze skupiny a ztratilo šanci na obhajobu titulu.

Němečtí fanoušci i média volají po odstoupení trenéra německé reprezentace Joachima Löwa. Jak velkou vinu nese na vyřazení Německa?

Videorozhodčí? Některé situace se kontrolují, některé ne, vysvětluje František Straka

Rozhodčí na fotbalovém šampionátu v Rusku

Světový šampionát ve fotbale vstupuje do druhého týdne už se dvěma jistými osmifinalisty Ruskem a Uruguayí. O čem se po zápasech prvního kola ve skupinách hodně mluví, to je používání videa.

„Musí skončit sebeuspokojení, letargie, flegmatičnost. Nebylo to Německo, na které jsme zvyklí. Němci dostali těžkou ránu, která bolí, a důležité je, jak dlouho bude trvat, než se zahojí,“ vysvětluje Straka.

Prezident německé fotbalové federace se nechal slyšet, že Löw, který má podepsanou smlouvu do roku 2022, dokázal nastartovat úspěšný mančaft a dokáže ho znovu vybudovat. Otázkou ale je, zda má dostatek síly, aby to dokázal.

„Musí přijít změna. To nejsou ti Němci, jako byli, když dokázali porazit Brazílii 7:1,“ říká s tím, že  sám Löw musí zhodnotit, zda má vnitřní sílu nastartovat a vybudovat tým navzdory tomu, že dosáhl všeho.

Sledujeme, co se děje v Rusku:

8:40 Postřehy Františka Straky

10:40 Reportáž zahraničního zpravodaje Martina Dorazína

13:40 Zákulísí se sportovním redaktorem Petrem Šedivým

Finále MS vysíláme na Radiožurnálu živě v neděli 15. července od 20:00. Celý program můžete najít na našem zpravodajském serveru iROZHLAS.

 

autoři: Jiří Chum , prh
Spustit audio