Radiožurnál připravuje start prvního sportovního rádia v Česku. Už v květnu ho naladíte v síti DAB+ a na internetu

28. duben 2021

Digitální rozhlasová stanice bude zaměřená na přímé sportovní přenosy, vstupy ze stadionů, magazíny o profesionálním i amatérském sportu, rozhovory, reportáže, zpravodajské relace a hudbu. Přinese také exkluzivní přenosy z velkých sportovních akcí včetně mistrovství světa a olympiády. Odkdy a jak můžete Radiožurnál Sport poslouchat?

Čtěte také

Nová digitální stanice navazuje na 97 let starou tradici sportovního vysílání v Českém rozhlase. Radiožurnál Sport bude vysílat denně od 6:00 do 24:00, ve zbylých hodinách bude přebírat program Radiožurnálu.

„Pořady a zprávy o sportu jsou v rozhlasovém vysílání jedny z nejoblíbenějších a nejposlouchanějších, proto věřím, že vysíláním nové stanice Radiožurnál Sport uděláme radost všem sportovním fanouškům a že si stanice velmi rychle najde své publikum,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Digitální stanice Radiožurnál Sport startuje 21. května

Nové tváře i rozhlasové legendy

Každý všední den si na nové stanici budete moct poslechnout rozhovory osobností s jejich hosty. V roli moderátorů se představí v pondělí olympijský vítěz z Nagana Martin Procházka, v úterý stříbrná medailistka ve čtyřhře z LOH 2012 v Londýně Andrea Sestini Hlaváčková. Středy budou patřit hercům a sportovním fanouškům Davidu Novotnému, Ladislavu Hamplovi a Pavlu Nečasovi, kteří se v talkshow Na place budou starat především o rozhovory z fotbalového prostředí. Každý čtvrtek své hosty bude zpovídat dvojnásobný mistr světa Vavřinec Hradilek a v pátek šestinásobná olympijská medailistka Kateřina Neumannová.

Posluchači se také mohou těšit na návrat legendárních pořadů S mikrofonem za hokejem a S mikrofonem za fotbalem, které nedílně patřily k vysílání Českého a Československého rozhlasu.

To nejlepší ze sportu

„Máme před sebou období mimořádně bohaté na sportovní události. Během 12 měsíců budeme vysílat z letních i zimních olympijských her, mistrovství světa v hokeji, mistrovství Evropy ve fotbale a mnoha dalších sportovních akcí, na které má Český rozhlas vysílací práva,” uvedl šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan.

Nebudeme chybět na žádné důležité sportovní akci.
Ondřej Suchan, šéfredaktor Radiožurnálu

„Vznik nové stanice ale rozhodně neznamená, že sport zmizí z vysílání Radiožurnálu. Posluchači dostanou vše, na co jsou na naši stanici zvyklí, Radiožurnál Sport bude nadstavbou pro skalní sportovní fanoušky.”

Čtěte také

Budeme všude

Radiožurnál Sport nebude rozhlasovou obdobou kanálu ČT Sport. „Počítáme s kulisovým poslechem ve všedních dnech, s pozornějším poslechem pak v době sportovních přenosů,“ řekl Jan Pokorný, ředitel zpravodajství. Radiožurnál Sport nabídne proudové vysílání na sportovní témata z domova i zahraničí. Magazíny zaberou asi 30 procent programu.

„Na rozdíl od České televize nebojujeme v rádiu sportovními přenosy s komerčními televizemi a chceme nabídnout posluchačům možnost si tyto přenosy pustit. Proto nebudeme na žádné důležité akci chybět,“ slibuje šéfredaktor Ondřej Suchan.

  • Kde poslouchat Radiožurnál Sport?

Program bude dostupný pro 95 procent populace v multiplexu ČRo DAB+, pro ostatní zájemce pak na internetu. V multiplexu ČRo DAB+ bude mít vyhrazený datový tok 48 kbps s kódováním HE-AAC, ve verzi 2, k dispozici bude pochopitelně na kanálu 12C (Čechy) i 12D (Morava).

 

Spustit audio