Radiožurnál opět pojede pro Světlušku. Na dvojkolech se vydá do různých koutů republiky

25. červenec 2019

Zatímco Tour de France se blíží svému vrcholu, Radiožurnál má hlavní cyklistickou událost před sebou. Od 5. srpna až do konce prázdnin ujedou moderátoři a reportéři Radiožurnálu spolu s cyklistickým týmem nevidomých stovky kilometrů v sedle tandemových kol.

Cílem je nejen ukázat místa, kde všude Světluška pomáhá, ale také vydělat peníze do sbírky. Ty Světluška využije především na vzdělávání zrakově postižených. 

„Letos jedeme pro Světlušku s Radiožurnálem nejen proto, abychom našim dárcům představili organizace i jednotlivce, které Světluška podporuje v rozvoji, ale abychom vám také odvyprávěli 12 příběhů – představili 12 témat ze života zrakově postižených,“ přibližuje ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Živě se budeme hlásit nejen ve vysílání Radiožurnálu, ale také na našich sociálních profilech: na instagramufacebooku twitteru.

Pojedeme do dvanácti míst po celé republice. Budeme například na táboře pro zrakově postižené děti, na kurzu sebeobrany nevidomých nebo v divadle, které chystá mimořádné představení pro nevidomé.

Každé pondělí, středu a pátek se v 8:40 setká ve vysílání Radiožurnálu celý tým, tedy nevidomý cyklista, vodič, reportér a moderátor, a dohodnou se na délce trati, kterou pojedou. A tím i na tom, kolik ten den budou moct vyjet pro Světlušku.

„Světluška už mnoho let pomáhá zrakově postiženým. Jsem rád, že i letos může pomoct i Radiožurnál. Pojedeme do 12 míst, kde Světluška pomáhá, a když všechno půjde podle plánu, vyděláme přes 150 tisíc. Každý kilometr totiž pomáhá a partner projektu za něj zaplatí 500 korun,“ dodává šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan.

Do projektu se zapojí nejen moderátoři jako Lucie Výborná, Hanka Shánělová, Jiří Chum, Jan Pokorný, ale také reportéři Radiožurnálu a kolegové z dalších stanic Českého rozhlasu jako ze Dvojky Dalibor Gondík, Pavel Sladký z Vltavy, Patrik Rozehnal z regionů, Michael Rozsypal z Plusu nebo šéfredaktor iRozhlasu Radek Kedroň.

Spustit audio

Více o tématu

Jak přispět Světlušce?

 

Dárcovská DMS

Podpořte nás zasláním jednorázové nebo dlouhodobé dárcovská SMS na číslo 87 777 ve tvaru:

DMS SVETLUSKA 90

DMS TRV SVETLUSKA 190

Telefonní číslo
87 777

Cena jednorázové DMS je 90 Kč. Cena trvalé DMS je 190 Kč a bude vám automaticky odečítána každý měsíc. Více na www.darcovskasms.cz. Službu DMS provozuje Fórum dárců, technicky zajišťuje ATS Praha.