Petr Čech: Radši jedu 35 minut vlakem, než abych trávil hodiny v kolonách

22. duben 2016

Slavný brankář Petr Čech o sobě tvrdí, že je Londýňan. A v rozhovoru se zpravodajem Českého rozhlasu ve Velké Británii Jiřím Hoškem se vrací k odchodu z Chelsea a k působení v Arsenalu.

„Dal jsem Chelsea, co jsem mohl, a tak jsem se rozhodl. Přestože Arsenal a Chelsea jsou rivaly, lidé to většinou pochopili,“ hodnotí svůj přechod Petr Čech. Současně připouští, že roli v rozhodování hrála i rodina. „Je výhoda, když se nemusíte stěhovat a začínat od začátku,“ tvrdí.

Výsledek blížícího se referenda o setrvání Británie v Evropské unii může ovlivnit fungování britského fotbalu. Jen tým Arsenalu je podle zahraničního zpravodaje Jiřího Hoška cizinecká legie. „Všichni čekají, jak to dopadne,“ potvrzuje Petr Čech a připomíná, že mnohým hráčům otevřela Evropská unie cestu do Premier League.

Petr Čech je známý nejen na trávníku, ale také na sociálních sítích. Jeho stránku na Facebooku si našlo více než 5 milionů fanoušků, ale, jak známý fotbalista připouští, na správu stránek nemá čas. „Takže s Facebookem mi pomáhají lidé, kteří jsou se mnou v kontaktu, společně se domlouváme. Ale oni na to mají čas a je to jejich práce,“ vysvětluje. Účet na Twitteru si však spravuje sám.

A právě díky Twitteru se fanoušci o Petru Čechovi mohli dozvědět jednu zajímavost, totiž že často cestuje přeplněnými příměstskými vlaky. „Dopravu využívám hlavně tak, abych netrávil hodiny v kolonách,“ přibližuje. Vlak je tak podle něj nejrychlejší způsob přepravy po Londýně. „V autě sice sedíte v klidu, ale jedete domů dvě hodiny. Zatímco když jedu vlakem, jsem doma za 35 minut,“ porovnává.

Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio