Neumím si představit, že se MS v hokeji opravdu uskuteční, říká šéf Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král

Jak zákaz konání veřejných akcí s účastí nad 100 osob ovlivní český hokej? Kluby navrhují, aby se extraliga přerušila až do 29. března. Jejich návrh chce podpořit i prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král. 

„Jde o situaci, kdy jsme postaveni před hotovou věc, nikdo za to nemůže. Na prvním místě je zdraví lidí,“ říká s tím, že rozhodnutí ministerstva zdravotnictví schvaluje. „Je to pro nás pro všechny samozřejmě nepříjemné, ale jednoznačně to podporuji.“

A proč se extraliga přerušila právě do 29. března? „30. březen je pro nás deadline. Kdyby se mohlo hrát s diváky, ještě bychom byli schopni dohrát zkrácené play-off až k vítězi,“ vysvětluje Tomáš Král.

Pokud ale bude omezení platit i po 29. březnu, bude sezona ukončena. „Nemohu zatím mluvit za všechny, ale myslím, že v tom případě bychom nemohli vyhlásit mistra. Budeme se o tom bavit,“ slibuje.

Nejasná formulace

Původně vedení Českého svazu ledního hokeje plánovalo odehrát zbytek extraligových zápasů bez diváků. Pak se ale ukázalo, že hranice 100 lidí se nevztahuje jen na diváky, ale i na hráče.

Jak se bude situace řešit v nižších hokejových ligách? A ovlivní současná situace i nadcházející hokejové mistrovství světa? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Související