Mladík z Kladna tvrdil, že ho napadli Romové. Všechno si ale vymyslel

Policisté v Kladně zastavili vyšetřování útoku na 23letého muže. Mladík vypověděl, že ho 20. dubna přepadli, pobodali a okradli Romové. Při vyšetřování ale vyšlo najevo, že muž si všechno vymyslel.

Mladík událost líčil tak, že šel v noci domů, když ho oslovili dva Romové a chtěli po něm cigarety. Pak mu prý vytáhli nůž z kapsy, pořezali ho, pobodali a okradli o 45 tisíc korun.

Záchranná služba pak zraněného muže musela v doprovodu policie odvézt do nemocnice. Z vyšetřování ale vyplynulo, že si zranění způsobil sám.

Policie mladíkův motiv nezveřejnila. Mluvčí kladenských policistů řekla, že s ohledem na mužovy rodiče důvody jeho činu neprozradí.

Romské komunitě v Kladně se vylhané obvinění nelíbí. Jeden z mužů mladíkovo počínání označil jako schválnost, která hraničí se šikanou. Někteří uvažují o tom, že budou protestovat.

Žena, která mladíka sice nezná, ale žije v domě vedle jeho údajného bydliště, čin nazvala hloupostí, která se nedělá. Další z obyvatel kladenského sídliště řekl, že lidé věděli už dávno, že si muž útok vymyslel. Důvod mladíkova činu také neznají, ale oba se shodují, že by si zasloužil trest.

Žádný postih však mladíkovi nehrozí, protože podle policie trestní řád podobné prohřešky neřeší.

autoři: Pavel Pavlas , Tereza Svobodová
Spustit audio