Mladé talenty nového cirkusu z Prahy a Kyjeva pod jednou střechou. Jatka78 v úterý odehrála benefiční představení na podporu ukrajinských umělců

Dvacítka studentů z Kyjevské cirkusové a divadelní akademie a mladí umělci z projektu Young Bloods Cirku La Putyka v úterý v 19:30 společně vystoupí na holešovické scéně Jatka78. Jednorázový projekt inicioval a režijně vedl principál souboru Cirk la Putyka Rostislav Novák ml. „V Kyjevské akademii se rodí ty největší hvězdy nového cirkusu,“ říká ředitel holešovické scény Štěpán Kubišta. Její absolventi tvoří například už dlouho jádro prestižního Cirque de Soleil.

Co vzejde ze spolupráce mladých talentů z Kyjeva s nastupující generací českého nového cirkusu reprezentovanou souborem Young Blood, se můžete podívat také v živém přenosu na webu Radiožurnálu nebo na našich sociálních sítích. Po představení bude následovat debata.

Výtěžek ze vstupného půjde na pomoc kyjevským studentům, o které se v tuto chvíli soubor divadla stará. Kromě základního vstupného byla možnost zakoupit i zvýšené vstupné. Přispět je možné také na charitativním portálu Darujme.cz.

autoři: Jan Pokorný , and | zdroj: Český rozhlas