Milan Fridrich představuje podzimní program ČT. Diváky čeká Kancl, Neviditelní i České století

12. srpen 2014

Už v létě 2014 tuší, co na televizních obrazovkách poběží na podzim roku 2016. To si však ředitel programu České televize Milan Fridrich nechal pro sebe, a tak ve vysílání Radiožurnálu mluvil o letošním podzimu a novinkách, na které se diváci můžou těšit.

Česká televize představila podzimní vysílací schéma. „Seriály, televizní filmy nebo cykly – to jsou žánry, které se musejí připravovat dopředu, aby se povedly,“ přibližuje Milan Fridrich a dodává, že Česká televize netvoří program jen podle svého uvážení. Používá totiž metodiku veřejnoprávnosti.

Čtěte také

„Máme lidi, kteří nám dávají zpětnou vazbu,“ nastiňuje. Podle Milana Fridricha je ale třeba mít odvahu a zařadit pořady, které se nejprve nepotvrdí jako úspěšné. Ani na koláče sledovanosti se Česká televize nemůže spoléhat. „Důležité je hodnocení kvality pořadů a programů. Bereme v úvahu originalitu, hodnotu zaujetí nebo důvěryhodnost pořadu a veřejnou prospěšnost,“ popisuje.

Milan Fridrich láká na šestidílnou českou verzi seriálu Kancl, fiktivní dokument popisující kancelářský život ve firmě Papír a Print. Jde o remake britského seriálu The Office, který se stal po odvysílání BBC hitem. „Britská realita a absurdní situace se musely přenést do českého prostředí, ale myslím, že český divák je odvážný,“ zamýšlí se Milan Fridrich.

Milan Fridrich, ředitel programu České televize

Kdy začne Česká televize vysílat seriály Život a doba soudce A. K. a Neviditelní a také sérii České století o událostech roku 1968, vzniku Charty 77 a rozdělení Československa? A proč letos nebude StarDance? I na to se ptal moderátor Jan Pokorný mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio