Michal Novotný, herec a dabér

16. říjen 2012

Zajímá vás, jak udělat kariéru snadno a rychle? V tom případě si nenechte ujít stejnojmenný muzikál, který právě včera, v pondělí 15. října, v premiéře uvedlo pražské Divadlo na Vinohradech. V úterý ho v rozhovoru s Lucií Výbornou představil Michal Novotný, který v něm ztvárnil hlavní roli.

Z umývače oken ředitelem společnosti. Takovou cestu si vytkla hlavní postava muzikálu, který vznikl podle knihy Shepherda Meada. Pomoci jí v tom má příručka zaručující úspěch ve světě velké firmy. Postup po kariérním žebříčku však komplikují okolnosti, s nimiž příručka nepočítá.

Původní zpracování muzikálu na Broadwayi s Danielem Radcliffem v hlavní roli se dočkalo hned devíti nominací na prestižní cenu Tony. To v Divadle na Vinohradech celé představení pojali tak trochu po svém.

„Vždy se proklínám, že se nechám ukecat do muzikálu, když jsem původně činoherní herec,“ směje se Michal Novotný, který v muzikálu musel nejen tančit a zpívat, ale například i slaňovat, a který proto zdůrazňuje, že muzikál patří k opravdu náročným disciplínám.

Herec Michal Novotný

„Ve své roli však nejsem tak zatěžkán jako ostatní kolegové. Musím veřejně vzdát dík studentům konzervatoře, kteří odvádějí skutečně obrovský díl práce,“ poznamenává. „Abychom my byli dobří, oni makají.“

Proč Michal Novotný tvrdí, že velké tělo snese mnohé, ale nakonec prostě musí vypnout? Co pro něj představuje skutečnou výzvu? A jak vzpomíná na natáčení ceněného snímku Tobruk?

Záznam celého rozhovoru s Michalem Novotným a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio