Michaela Maláčová

26. březen 2012

Očekávat to nejhorší se vyplatí, tak zní krédo hosta Radiožurnálu. Ženy, která se pokládá za optimistku. „Čekám to, že všechno může být daleko horší, než je. To znamená, že jsem spokojená od rána,“ tvrdí podnikatelka a ředitelka soutěže Česká Miss Michaela Maláčová.

Podle Michaely Maláčové se za dvacet let, které ji dělí od doby, kdy soutěž krásy vyhrála, změnilo prostředí českého soutěžení o post královny krásy hodně. „Dřív jsme toužily cestovat, všechno pro nás bylo nové a také nám ohromně pomohl hlad po děvčatech z východu,“ vzpomíná na začátky své kariéry ředitelka soutěže Česká Miss.

Dnešní dívky naproti tomu prý daleko lépe vědí, do čeho jdou, a daleko lépe se na soutěž připravují. „Jsou daleko víc praktičtější, profesionálnější, také pochopily, že to není vstup do modelingu, což se dost míchalo na začátku devadesátých let. A také chápou, že jim vítězství v soutěži nezachrání ani nezajistí život,“ vysvětluje Michaela Maláčová.

A co vlastně vítězství v soutěži, jako je Česká Miss, úspěšné dívce přinese? „Především vstupenku na světovou soutěž. Ať už je to Miss Universe, nebo Miss World, musí se na klání připravit. Tráví tam tak čtyři týdny náročné práce, kde získá cenné zkušenosti i příležitost se ještě více zviditelnit,“ upozorňuje Michaela Maláčová.

Vítězství v soutěži může dívku posunout, ale na zbytek života jí to rozhodně nevystačí, upozorňuje ředitelka soutěže Česká Miss

Přestože miss dostane v rámci kontraktu s pořadateli soutěže například byt v Praze k užívání, osobní automobil, měsíční výplatu, je podle ředitelky soutěže Česká Miss zavádějící přepočítávat, zda vítězka dostane milión, nebo milión a půl korun. „Je to především životní šance se někam posunout,“ soudí Michaela Maláčová.

V rozhovoru Lucie Výborné s Michaelou Maláčovou se můžete dozvědět mnohem více jak o soutěži Česká Miss, tak i o vývoji dámské módy.Zajímá vás, zda už opravdu skončila móda vyhublých žen a dívek? A co Michaelu Maláčovou během castingů do nejznámější tuzemské soutěže krásy dokázalo opravdu překvapit? I na to se moderátorka Lucie Výborná ředitelky soutěže Česká Miss ptala.

Záznam celého rozhovoru s Michaelou Maláčovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: mjp
Spustit audio