Martina Sáblíková získala svoji sedmou olympijskou medaili! Poslechněte si exkluzivní rozhovor v cíli závodu

10. únor 2022

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková dojela na olympijských hrách v Pekingu v závodě na 5000 metrů třetí. Čtyřiatřicetiletá závodnice tak české výpravě zajistila v Číně druhý cenný kov, první získala Ester Ledecká. Sáblíková bylo blízko stupni vítězů už v závodě na 3 000 metrů, kdy skončila čtvrtá. Bezprostředně po zisku bronzové medaile mluvil s českou rychlobruslařskou legendou náš reportér Petr Kadeřábek.

Jak šťastná se teď cítíte?

Pořád tomu nemohu uvěřit. Bylo to hrozně napínavý, byly to nervy až do konce.

Ze čtvrté olympiády za sebou máte sedmou medaili. Co pro vás tahle z Pekingu znamená?

Tahle medaile pro mě znamená hrozně moc, stejně jako všechny olympijské medaile, ale po téhle sezoně plné problémů si myslím, že mi to asi ještě chvíli nebude docházet, že se to dneska povedlo. Po včerejším losování jsem sama přestala věřit, že bych medaili mohla mít. Musím poděkovat všem, co mi dodali sílu. Každý mi hrozně moc fandil a byla to obrovská podpora, což dodá sílu a odvahu.

Chtěla bych poděkovat svému bratrovi a jeho manželce, protože mi řekli, že to nesmím vzdát, že se jim dubnu narodí syn a že musím dělat všechno proto, abych na svůj výsledek byla pyšná. Když mi začalo docházet, tak jsem jediné, na co jsem myslela, že to nesmím vzdát i když to strašně bolelo.

Byl to plán jet na 6:50?

Podle toho, jak vypadaly časy na tréninku, tak jsem věděla, že na placku stačí 6:50, spíš jsem čekala pod 6:50. Můžete si ale naplánovat cokoliv, ale pak to vydržet. Nevěděla jsem, jaký bude led, jestli třeba nebude pomalejší. Musím říct, že při závodě se mi jelo celkem fajn.

Ještě jednou gratuluji a přeji, abyste dělala ještě hodně let takové radosti.

Díky, ale je to hrozně psychicky náročné, tak ještě uvidíme, jestli vůbec budu pokračovat.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Petr Kadeřábek , vla
Spustit audio

Související