Martina Sáblíková je nejen nejlepší rychlobruslařkou historie. Své umění předává mladším kolegům

10. únor 2018

Rychlobruslařka Martina Sáblíková je vzorem pro své tréninkové partnery v reprezentačním týmu. Trojnásobná olympijská vítězka jim dokáže nejen poradit, ale při závodech taky pořádně nahlas fandit.

Opřená o mantinel podporuje Martina Sáblíková svého reprezentačního kolegu Sebastiana Druszkiewicze. Fandit svým kolegům je pro ni tím největším odpočinkem mezi závody.

„Jsem hrozně ráda, že tady nejsem sama, kolikrát vím, že se nesoustředím na sebe jako na ty dva. Závodím já, ale fandění mi pomáhá od stresu, svým způsobem se uklidním,“ přiznává.


Poslouchejte olympijské vysílání na nové digitální stanici Radiožurnál – olympijský speciál. Ten naladíte na našem webu, na mobilu v aplikaci iRadio a v Praze, Brně, Plzni a Ostravě a dalších místech na digitálním rádiu v multiplexu Českého rozhlasu.

A trenér Petr Novák dodává, že vytvořil tým, který ví, že si mezi sebou musí fandit. „Je jedno, jestli bude vyhrávat Martina, Nikola… Někdo musí stát na té bedně a pak se mají v tom týmu dobře všichni,“ říká.

Martina Sáblíková ale svým kolegům v týmu jenom nefandí, pomalu začíná fušovat do řemesla i svému trenérovi. Do tréninku vstupuje nejenom na suchu, ale hlavně na ledě, a Petr Novák proti tomu nic nemá, spíše naopak.

Olympijský rok 2018

„Když se jí něco nelíbí, že někdo něco fláká, tak ho začne opravovat… věřím, že Martina bude moje dobrá nástupkyně,“ dodává.

autor: pka
Spustit audio