Lyžování v době koronaviru? Jsme schopní zajistit dodržování pravidel, tvrdí provozovatelé skiareálů

7. leden 2021

Vláda ve čtvrtek rozhodovala o otevření lyžařských areálů. Proti jejich otevření je ministr zdravotnictví Jan Blatný za ANO, pro naopak vicepremiér za ANO Karel Havlíček. „Pokud chceme vyrazit na sníh a odreagovat se, je potřeba dodržovat pravidla,“ uvědomuje si jednatel Skiresortu Černá hora – Pec Petr Hynek. „Myslím, že by šel najít vzorec pro každé středisko, který by všichni byli schopni akceptovat,“ doplňuje ho Jan Dudek z z lyžařského areálu v Karolince.

Čtěte také

Vláda nakonec znovuotevření lyžařských středisek nepovolila. „Skiareály nejsou rozhodně místy, kde by docházelo k omezování sociálního kontaktu. To vede k opatřením,” zdůvodnil ministr Jan Blatný.

Ministr průmysl a obchodu Karel Havlíček prosazoval, aby mohly skiareály fungovat ve speciálním režimu. Vláda jeho postoj ale nakonec nepodpořila. Zaměří se teď na to, aby jejich provozovatelé neutrpěly likvidační ekonomické ztráty. „Byl jsem pověřen, abych okamžitě začal připravovat kompenzační program pro lyžařské areály,“ dodal Havlíček. Rozhodnutí se dotýká 450 středisek.

autoři: Petr Král ,
Spustit audio

Související